De toekomst van de kerk

Sassenheim n Hoogleraar missiologie aan de VU Amsterdam Stefan Paas komt woensdag 7 november naar de Julianakerk (Julianalaan 6) om met de aanwezigen na te denken over de toekomst van de christelijke kerk.

De Nederlandse kerken zitten in een merkwaardige spagaat. Aan de ene kant neemt het aantal leden van de kerken af en neemt ook de invloed van de kerk af, aan de andere kant krijgen kerken de oproep om missionair te zijn. Maar hoe kan een krimpende en kwetsbare kerk tegelijkertijd missionair zijn? En wat houdt dat missionair zijn dan eigenlijk in? Over deze en andere vragen gaat Paas graag het gesprek aan met de aanwezigen.

De Bijeenkomst begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt van drie euro. De organisatie is in handen van de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim/Warmond.


Collecteweek Alzheimer

Teylingen n De collecte voor Alzheimer Nederland is van 5 tot en met 10 november. In Teylingen gaan zo'n 85 collectanten de straat op om geld in te zamelen.

Vorig jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Er zijn grote stappen gezet in het beter bespreekbaar maken van de ziekte en de zorg voor mensen met dementie. Het geeft de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet.

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. Er wordt gewerkt aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, er meer aandacht is voor elkaar en waarin de omgeving steeds dementievriendelijker wordt.