Voorhouter van bed gelicht

Voorhout n Zes jongeren die deze zomer vermoedelijk betrokken waren bij brandstichtingen en vernielingen in de wijk Boerenburg in Noordwijk, zijn maandagmorgen 29 oktober door de politie van hun bed gelicht. Om 6.30 uur waren in totaal 60 agenten betrokken bij de aanhoudingen in Leiden, Voorhout en vier verschillende locaties in Noordwijk.

De zes verdachten zijn allemaal tussen de 16 en 23 jaar oud. Vijf van hen zijn aangehouden voor brandstichting en vernieling, een voor het medeplegen van brandstichting en vernieling. Twee van hen worden daarnaast verdacht van de handel in verdovende middelen. Alle aangehouden verdachten maken deel uit van eenzelfde jeugdgroep. In september hielden agenten ook al drie jongeren uit deze groep aan. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen. De voorlopige hechtenis van dit drietal is onlangs met 90 dagen verlengd.


Kunstwerk bij Warmonds kunstweek

Warmond n Tijdens de openingsmiddag van de Kunstweek, zaterdag 3 november, leggen kunstenaars de laatste hand aan een Warmonds kunstwerk. Wie iets meeneemt om het kunstwerk te verfraaien, maakt kans op de laatste twee kaartjes voor het (uitverkochte) huiskamerfestival.

Rick Heemskerk uit Warmond maakte voor Kunstweek 2018 een illustratie van een figuur die danst met de elementen (water en lucht). Daarvan is een buitenbeeld gemaakt in 3D. Met glimmertjes, spiegeltjes, aquakleurige steentjes, sieraden, cd's en kerstversiering wordt tijdens de openingsmiddag het water rondom de figuur versierd. Alles is welkom, als het maar glimt en glanst of blauwgroen van kleur is. Lees meer op pagina 19.