De Engelsman Daniel Pym is niet te stoppen. | Foto: pr.
De Engelsman Daniel Pym is niet te stoppen. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets weet eindelijk weer wat winnen is

Sassenheim n Na vier verloren wedstrijden wisten de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim weer een wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen Waterland RC uit Purmerend werd met 47-30 gewonnen.

Voor het thuispubliek moest wat rechtgezet worden, want nog een verliespartij is The Bassets onwaardig. Ook Waterland ging op zoek naar eerherstel, zodat de wedstrijd vanaf de eerste minuut boeiend was. De hele wedstrijd vielen de punten aan beide zijde, waarbij The Bassets hun gasten steeds een stapje voor bleef.

Het publiek genoot, want op het speelveld was genoeg strijd en passie te zien. De ploegen waren zo aan elkaar gewaagd dat tien minuten voor het einde de winnaar nog niet bekend was, maar juist toen haalde The Bassets de trekker over en pakte niet geheel onverdiend de volle winst Met een mooie 47-30 stapte The Bassets het veld af.

De winst is voor de mannen van trainer Phil Leck een goede opsteker voor de volgende wedstrijd. Dan reizen de Sassenheimers af naar Middelburg om het daar op te nemen tegen Oemoemenoe.

Foreholte deelt de punten

Voorhout n Foreholte had door winst een stap kunnen zetten richting de eerste periodetitel. In eigen huis liep het echt stroef tegen ROAC, waardoor de volle buit dit keer niet op sportpark de Elsgeest bleef.

In het team van Foreholte was opnieuw Sebastiaan Bloemendaal opgenomen, daar waar Joost van Dam nadrukkelijk zijn visitekaartje had afgegeven in de wedstrijd tegen Stompwijk'92. Bij ROAC stond, ook onverwacht, spelmaker Thijs van Seggelen aan de start van de wedstrijd.

Weinig kansen

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. In de vijftiende minuut mocht William van Vliet inkoppen, maar hij kon te weinig kracht aan de bal meegeven. Tien minuten later was het Djimmy Wagter die zich vrij kappend in de korte hoek binnenschoot, maar nog juist Foreholte-keeper Matthijs Guijt redding zag brengen. Foreholte wilde wel aanvallen, maar ROAC 'stond goed' en gaf de Voorhouters verder geen kans. Vanuit de tweede lijn wist alleen Jelle Veenvliet de vuisten van Dammes van der Poel te vinden. Voor de rust werd Thijs van Seggelen al gewisseld voor Joost van den Bosch.

Kopbal

De tweede helft bracht dezelfde tweeëntwintig terug in het veld. Sten Admiraal schoot hard op keeper Van der Poel, maar Djimmy Wagter antwoordde met een vlammend schot op de linkerpaal. ROAC leunde achteruit en steunde op z'n solide verdediging onder leiding van Mitchel Boere en Foreholte had geen mogelijkheid om die defensie te slechten. In de tegenstoot waren de mannen van ROAC steeds dreigend. Feitelijk was er sprake van armetierig voetbal van beide kanten. Toni Arroyo en Jelle Geerlings werden in de wedstrijd gewisseld en in de 76e minuut leek de wedstrijd te worden open gebroken. Casper Brabander verzond de vrije trap richting strafschopgebied. Keeper Van der Poel werd gehinderd door de zon en Toni Arroyo liet de bal via zijn hoofd het doel binnen hobbelen (1-0).

In de ijskast

ROAC-trainer Hein Leliveld bracht zijn laatste geblesseerde troef Martijn van Trigt en uiteindelijk was het Wessel van der Poel die in de 87e minuut een vrije trap van Rudolf Bax bij de eerste paal wist binnen te koppen (1-1). Een volkomen verdiende gelijkmaker, maar waardoor voor Foreholte de mogelijk eerste periodetitel voorlopig even in de ijskast verdween.

Junioren Marathon Cup

Warmond n In Den Haag werd op de Uithof de Oomssport Marathon Cup verreden en de Mass start over zestien ronden voor junioren C en junioren B. In de marathonwedstrijd over 50 ronden eindigde Thomas de Mooij en Tom Leltz van de Warmondse IJsclub als zevende en achtste. In de Mass start voor Junioren B eindigde Rianne Koot op de vierde plaats en werd Tessa van Schie zevende. Bij de Junioren C eindigde Patricia Koot bij de dames op de tweede plaats. Ook reed Koot tijdens de langebaanwedstrijden op diezelfde Uithof twee persoonlijke records. De 500m reed zij in 42.81, de 1500m in 2.11 .61. Vorige week reed Koot een nieuw PR op de 1000m, 1.27.22.