Afbeelding
Foto:

Samenscholingsverbod en cameratoezicht bij Gemeentehaven

Warmond n De politie onderzoekt op dit moment de toedracht van de explosie bij de woonboot aan de Gemeentehaven op zondagavond 4 november. Burgemeester Carla Breuer heeft op maandagmiddag 5 november een samenscholingsverbod voor recreatie-eiland Koudenhoorn en de Gemeentehaven ingesteld. Ook is er de komende twee weken cameratoezicht.

Burgemeester Breuer heeft op maandag direct contact gehad met de bewoner van de woonboot. Die raakte op zondag gewond door een explosie. Hij moest naar het ziekenhuis met snijwonden door rondvliegend glas. Eerder werden van diezelfde bewoner al de ramen van zijn auto ingeslagen. Direct daarna zijn bij de woonboot al camera's geplaatst.

De gemeente werkt nauw samen met de politie en het Openbaar Ministerie rondom de Koudenhoorngroep en de overlast die ervaren wordt. Vanuit de overlastgevende groep kregen drie mannen eerder al een gebiedsverbod na meldingen van misdragingen, bedreigingen, intimidaties en milieuvervuiling. In september liep dat verbod af. Twee weken geleden zijn officiƫle waarschuwingsbrieven uitgereikt aan de overlastgevers.

Maatregelen

Breuer kan de onrust en zorg van inwoners goed begrijpen en zoekt regelmatig contact met diverse ondernemers en inwoners. Afgelopen week is het proces opgestart om cameratoezicht te verkrijgen op de gemeentehaven. Sinds gisteren, dinsdag 6 november, draaien de camera's voor de duur van twee weken. Daarnaast heeft de burgemeester op maandagmiddag een samenscholingsverbod afgekondigd voor het gebied rondom de Gemeentehaven (het gebied ingesloten door de Dorpsstraat en de Jan Steenlaan), Koudenhoorn en de daarbij behorende openbare wateren. Groepen van twee of meer personen, die zich overlastgevend, orde verstorend, intimiderend of bedreigend gedragen, mogen niet samenscholen. "Met het instellen van het verbod wordt beoogd te voorkomen dat de doelgroep zich in groepen ophoudt en vanuit de groep orde verstorend en intimiderend gedrag vertoont binnen bovengenoemd gebied. In het bijzonder moet worden voorkomen dat het veiligheidsgevoel verder wordt aangetast," schrijft de gemeente. Lees verder op pagina 7.