Wethouder Bas Brekelmans, Timpaan-directeur Ingeborg de Jong en Jan van Duijn van Van Rhijn Projectontwikkeling. | Foto: MV
Wethouder Bas Brekelmans, Timpaan-directeur Ingeborg de Jong en Jan van Duijn van Van Rhijn Projectontwikkeling. | Foto: MV Foto: MV

Overteylingen breidt uit met 131 nieuwe woningen

Sassenheim n Nadat het eerste deel van de wijk jaren geleden al werd opgeleverd, gaat nu ook gebouwd worden in Overteylingen Oost. De verkoop van de woningen start begin volgend jaar.

De uitwerking van het plan liet mede lang op zich wachten vanwege de onderhandelingen met de grondbezitters van de grond tussen de Hoofdstraat, de Carolus Clusiuslaan en Sassembourg, legt wethouder Bas Brekelmans uit. Hij ondertekende samen de projectontwikkelaars Timpaan en Van Rhijn op donderdag 1 november een overeenkomst over de bouw.

De wijk, met de naam Park Overteylingen, krijgt in totaal 131 woningen. Daarvan is ongeveer twee derde voor de verkoop: 24 eengezinswoningen, 28 appartementen en een aantal twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Het appartementencomplex, dat twee verdiepingen lager wordt dan het nabij gelegen Sassembourg, krijgt een parkeerkelder. Ook krijgt het complex drie penthouses. De exacte prijs van de woningen is nog niet bekend. Jan van Duijn van Van Rhijn Projectontwikkeling kon desgevraagd wel aangeven dat de prijzen boven de 300.000 euro zullen liggen.

Huurwoningen

In de verhuur gaan 20 beneden-boven woningen en 26 sociale huurwoningen. Wie de sociale huurwoningen gaat verhuren, is nog niet vastgelegd. Momenteel hebben de projectontwikkelaars gesprekken met zowel woonstichtingen als beleggers. De 26 woningen komen wel op Woningnet, de verhuurwebsite, te staan. De wijk wordt aardgas vrij, de zogenoemde energie neutrale woningen. De wijk wordt ontsloten vanaf de Hoofdstraat. Naar de mogelijkheid voor een tweede ontsluiting wordt nog gekeken. Een fietspad verbindt de wijken West en Oost met elkaar.

De bestaande boerderij in het gebied is een gemeentelijk monument en blijft staan. Ook de beukenhaag langs de entree naar de boerderij wordt grotendeels ingepast in het plan.

De verkoop van de woningen start begin volgend jaar. In het tweede kwartaal wordt de grond bouwrijp gemaakt. De planning is om na de zomer van 2019 te starten met bouwen. Na anderhalf jaar moet de nieuwe woonwijk dan klaar zijn.