Kevin Arsenault en Gerard Schrama voor de deur van Notariskantoor Arsenault. | Tekst en foto: Carin van der Spijk
Kevin Arsenault en Gerard Schrama voor de deur van Notariskantoor Arsenault. | Tekst en foto: Carin van der Spijk Foto: Carin van der Spijk

Notaris Gerard Schrama gaat het rustiger aan doen

n 'Ik heb veel vertrouwen in notaris Kevin Arsenault'

Sassenheim n Ruim een jaar geleden hebben ze al met elkaar afgesproken dat de een het rustiger aan gaat doen en de ander het notariskantoor aan de Hoofdstraat 303 in Sassenheim gaat overnemen. Vrijdag 12 oktober was de laatste officiële werkdag van notaris Gerard Schrama (64). Per 15 oktober heeft hij eervol ontslag gekregen en neemt collega notaris Kevin Arsenault (40) het kantoor over.

Door Carin van der Spijk

Aan de bekende tafel in het notariskantoor vertelt Gerard Schrama dat het tweetal in het voorjaar van 2017 al met elkaar heeft afgesproken dat 'ik ga stoppen en Kevin doorgaat'. Dit is een langlopend proces dat eindigt bij het Ministerie van Rechtsbescherming. Uiteindelijk volgt er dan een Koninklijk besluit, ondertekend door de koning en de minister. "We waren hoopvol dat dit besluit ergens in 2018 zou komen," legt Gerard Schrama uit. Weloverwogen heeft hij de beslissing genomen om te stoppen: "Ik heb met heel veel plezier in Sassenheim gewerkt. De eerste twintig jaar als kandidaat-notaris. In 1998 ben ik benoemd tot notaris. Het is goed zo en nu is het tijd voor andere dingen".

Bang om zich te vervelen, is Schrama niet: "Ik ga nog wat studeren, ik lees en fiets graag, heb veel interesse in geschiedenis en ben daarnaast actief als bestuurslid van de Stichting Vrienden van Dever".

Geen moment spijt

Kevin Arsenault werkt meer dan dertien jaar bij het notariskantoor. Hij is geboren en getogen in Nieuw Vennep. Hij volgde een rechtenstudie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na het behalen van zijn propedeuse koos hij de studierichting notarieel recht. "Ik heb naast mijn interesse in rechten iets met cijfers. In het laatste jaar heb ik ook vakken op het gebied van Nederlands Recht gedaan. Deze algemene kennis komt regelmatig goed van pas", vertelt Kevin. Via een open sollicitatie kwam hij terecht bij Notariskantoor Schrama in Sassenheim. Kevin hierover: "Vrijdag 7 oktober 2005 werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Het klikte direct en Gerard vroeg of ik nog even kon blijven, zodat ik kon kijken hoe het op kantoor ging. Maandag was mijn eerste werkdag en van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. Ik voel me op dit kantoor als een vis in het water".

Deur staat altijd open

Kevin Arsenault weerlegt de mening dat het notarisambt een stoffig imago heeft. "Als notaris ben je op cruciale momenten in het leven van mensen aanwezig. Je hebt een sleutelrol in hun processen en besluiten en dat is uniek. Ons kantoor is gehuisvest in een statig pand 'Villa Vredestein' uit 1885, maar is van alle moderne technieken voorzien. Bij ons staat de deur open en kan iedereen zomaar binnenlopen. We nemen de tijd om zaken uit te leggen. Regelmatig blijkt in een gesprek met een cliënt dat er meer speelt. Door het gesprek aan te gaan kunnen we maatwerk leveren."

Bedrijven

Naast particuliere zaken doet het notariskantoor ook veel voor bedrijven. "Een bedrijfsopvolging vraagt om een goede gedegen begeleiding en afwikkeling. Engels is mijn tweede taal en ik kan bijvoorbeeld ook internationale bedrijfsovernames begeleiden. Daarnaast werken we met een enthousiast team van medewerkers. De kracht van ons kantoor is om met elkaar het beste voor onze cliënten te realiseren. Dat hebben we altijd gedaan, en daar verandert niets aan," zo laat notaris Arsenault weten.


Extra controle bij station Sassenheim

Sassenheim n De gemeente Teylingen houdt de komende twee maanden een preventie actie rondom het station Sassenheim, met extra toezicht op de fietsenstallingen en de parkeergarage.

In november en december houdt de gemeente extra preventief toezicht bij station Sassenheim. Naast inzet van de BOA's en politie huurt de gemeente voor acht uur per week extra toezichthouders in speciaal voor deze actie. De politie, BOA's en toezichthouders zijn op wisselende dagen en tijden aanwezig.


Het extra toezicht richt zich op de fietsenstallingen bij het station. Hierbij is aandacht voor onveilige situaties, fietsendiefstal en het juist parkeren van fietsen. Ook de parkeergarage wordt meegenomen in de ronde.

Verdachte situatie

De gemeente vraagt reizigers om ook te helpen. Als zij een verdachte situatie zien, kunnen ze direct contact opnemen met de politie via 112. Geef hierbij een signalement van de dader/verdachte en noteer in welke richting de dader wegrent of wegrijdt. Doe ook altijd aangifte van een gestolen fiets bij de politie via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-van-diefstal-fiets.html.

Sloten

Daarnaast is het belangrijk dat fietsen goed op slot worden gezet door: Zowel het frame als de wielen van de fiets vast te zetten aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Gebruik te maken van goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.

Preventiechip

Een diefstalpreventiechip op of aan de fiets aan te brengen. Dit is een klein staafje of rondje met gegevens. De chip is uit te lezen met een uitleesapparaat. Het is niet mogelijk een fiets te laten volgen via een satelliet.

Meer tips om fietsendiefstal te voorkomen staan op www.stopfietsdiefstal.nu.