Samen met Philipp Büttner als Aladdin, schittert Nienke Latten als Prinses Jasmine in de musical Aladdin. | Foto: pr.
Samen met Philipp Büttner als Aladdin, schittert Nienke Latten als Prinses Jasmine in de musical Aladdin. | Foto: pr. Foto: pr.

Nienke Latten als Jasmine in musical Aladdin

Sassenheim n Nienke Latten wilde als jong meisje al hoofdrollen spelen in musicals. Op haar 23ste kan ze een nieuw hoofdstuk toevoegen aan haar eigen sprookje: de hoofdrol van Jasmine in de Duitse versie van de musical Aladdin.

Met acht shows per week krijgt de Sassenheimse musicalster het druk in het komende jaar. Op dinsdag 30 oktober beleefde ze haar première als Jasmine.

Latten begon al jong met zingen en acteren. Vorig jaar rondde ze het conservatorium Fontys Tilburg richting muziektheater af. Haar eindvoorstelling werd beoordeeld met een 9,5. Ze stapte meteen het avontuur in en stond zeven maanden lang als Prinses Tessa in de Eftelingproductie De Gelaarsde Kat. Daar komt nu de musical Aladdin in Hamburg voor in de plaats. In Duitsland draait de voorstelling van Stage Entertainment al drie jaar en is mateloos populair. De actrice hoorde in april dat ze uit duizend kandidaten was gekozen om de hoofdrol te spelen. In februari verhuist de productie naar Stuttgart, om daar nogmaals in première te gaan.

De musicalster heeft de voorbereiding op de première, en alles wat daarbij komt kijken, gefilmd. Haar vlogs staan op YouTube en zijn te vinden door te zoeken op 'Nienke Latten'.


Sintvoorstelling over 'Ietsiepietsie Pietje'

Voorhout n Toneelvereniging Cultuur Verheft speelt op zondag 25 november om 11.00 en 14.30 uur voor de jongste inwoners een leuke familievoorstelling rondom het feest van Sinterklaas in Cheers! (Herenstraat 106).

Tijdens deze voorstelling krijgt het kleine pietermannetje Ietsiepietsie les van zijn vader om straks een goede pieterman te worden. Maar ja, ook pietermannen maken fouten... En komt het wel goed met Sjakie die voor straf op zijn slaapkamer zit? En waar zijn alle cadeautjes?

De voorstelling is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar. Kaarten kosten vijf euro en zijn te koop bij de speelgoedwinkel Toys2Play in Voorhout. Na afloop van de voorstelling komt misschien Sinterklaas nog even langs.


Rock4 op Abbey Road

Sassenheim n Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat geheel in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50-jarig jubileum van 'Abbey Road', het legendarische album uit 1969. Rock4 staat op vrijdag 30 november om 20.15 uur op het podium in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Het eerste deel bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool. Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van 'Abbey Road', met nummers als 'Come Together' en 'Here Comes The Sun'. Kaarten kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl. Verkoop aan de zaal vanaf 45 minuten voor aanvang.