GroenLinks ziet opnieuw raadslid afscheid nemen

Teylingen n GroenLinks Teylingen kampt tijdens de eerste periode in de raad met personele problemen. In augustus legde fractievoorzitter Lena Budko om persoonlijke redenen haar functie neer. Ook Helmar van der Ploeg moet zich nu terugtrekken als commissielid. Hij doet dat vanwege gezondheidsredenen.

GroenLinks Teylingen behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart twee zetels. Het was voor het eerst dat de partij in Teylingen meedeed. Fractievoorzitter Lena Budko ging samen met Helmer van der Ploeg de raad in. In augustus werd bekend dat Budko afscheid nam als fractievoorzitter en als raadslid. Don Verhoeff nam in beide functies haar plek in. Verder bleef Budko wel betrokken bij de commissie Duurzaam, Economie en Bestuur (DEB). In een bericht laat GroenLinks dat ze ook noodzakelijk is om zich terug te trekken als commissielid.

'Forse teleurstelling'

Ook Helmer van der Ploeg trekt zich terug als raadslid, maar dan vanwege gezondheidsredenen. "Wij respecteren het besluit van Helmar uiteraard en wensen hem veel sterkte met zijn herstel. Voor GroenLinks in Teylingen is dit natuurlijk – zo kort na elkaar en zo vroeg in de raadsperiode - een forse teleurstelling," zo schrijft de partij in een persbericht. "Wij zijn drukdoende met het vinden van kandidaten voor de opvolging van Helmar als raadslid. Ook de vrijgekomen positie van burgerraadslid zal zo spoedig mogelijk opnieuw worden ingevuld." De GroenLinks-fractie inclusief steunfractie bestaat nu uit twaalf mensen.


Nieuwe Prinsenparen

Teylingen n Carnavalsverenigingen De Saksen uit Sassenheim en De Bokken uit Voorhout presenteren aankomende weekend hun nieuwe prinsenparen.

Bij jubilerende Saksen is de prinsbekendmaking op zaterdag 10 november om 23.11 uur in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Dan wordt duidelijk wie de broers Prins Michel en Prins Ronald opvolgen en de hoogste man en vrouw zijn tijdens het 4x11 jubileum in het Rijk der Saksen.

De Bokken maken ook op 10 november bekend wie het stokje overnemen van Prins Ron en Prinses Sandy. In Cheers! (Herenstraat 106) is vanaf 20.00 uur de feestavond met bekendmaking.