Brugklassers lopen 7.700 euro bij elkaar

Sassenheim n De brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim hebben met hun deelname aan Lopen tegen Kanker 7.700 euro opgehaald voor het goede doel. Corina van Diest, oprichtster van Stichting Lopen tegen Kanker, kreeg op vrijdag 2 november de cheque overhandigd. Storm Ligtvoet en Jazahra Vogel uit de brugklas gaven haar op school symbolisch het bedrag. "Ik ben er enorm blij mee, heel erg bedankt!", reageert Corina. "Een prachtig bedrag, na een onwijs mooie happening." Lees verder op www.deteylinger.nl.


Voorlichting met 'echte' babbeltruc

SASSENHEIM n De KBO-PCOB organiseert op maandag 12 november een voorlichting over de zogenoemde babbeltruc. Met behulp van de Vrije Universiteit van Amsterdam is een app ontwikkeld tegen de babbeltruc.

Senioren worden regelmatig gewaarschuwd voor oplichters die met babbeltrucs proberen het huis binnen te komen om geld of andere waardevolle bezittingen te stelen. De app geeft een virtuele training om de weerbaarheid hiertegen te vergroten. Er worden zes situaties van babbeltrucs nagebootst. Deze situaties geven een goed beeld van hoe een babbeltruc in zijn werk gaat en leert de gebruiker om de oplichter te weerstaan.

De voorlichting is in zaal 5/6 van 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) en begint om 14.30 uur. De zaal gaat open om 14.00 uur.

Sinterklaasbingo

Het is ook weer tijd voor de sinterklaasbingo. Op donderdag 15 november zijn KBO-leden en introducees welkom in 't Onderdak. De bingo begint om 14.30 uur (zaal open 14.00 uur).


Bekijk Boerhaave bij inloop HKV

Voorhout n De Historische Kring Voorhout (HKV) houdt op woensdag 14 november van 14.00 tot 16.00 uur de Dwarsdrijverspraet Inloopsoos, om herinneringen op te halen en te praten over verleden en heden. Nieuw in het Kenniscentrum (Bonekruidstraat 13) zijn de op de tafel unieke Leidsche Dagbladen uit de zestiger jaren om door te bladeren en om de geschiedenis uit die periode te laten herleven.

De tentoonstelling '350 jaar Herman Boerhaave' is nog slechts drie keer te bezoeken. Bestuursleden leidden bezoekers rond. In de Oosthoutzaal zijn in de vitrines de uitgestalde unieke aanwinsten uit de historie van Voorhout, die in de afgelopen twintig jaar zijn gekregen, verzameld of aangekocht te bezichtigen. Het bestuur is nog altijd geïnteresseerd in foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout je kunt deze laten scannen of schenken. De volgende inloop is op zaterdag 24 november van 10.30 tot 12.30 uur.