Try-out van Jeroens Clan

Sassenheim n Drie Brabantse jongens met een grote bek en een vet accent: Jeroens Clan speelt op vrijdag 7 december om 20.15 uur de try-out 'Het gaat toch helemaal nergens over' in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Bij de finalisten van het Leids Cabaret Festival 2018 lijken de jaren negentig te herleven. De drie mannen kennen elkaar uit de brugklas van het Heerbeeck College in Best. Een jaar later stonden ze bij een Open Podium op de bühne. Jip de Poorter speelt de wijsneus, die gestudeerd heeft en de wereld op een linkse, genuanceerde manier bekijkt. Bram Kroon is het volkse type, dat alles wat De Poorter zegt maar geneuzel vindt en permanent klaagt over het feit dat er niet naar hem wordt geluisterd. Matthias Tuns staat daar precies tussenin: hij is het wat kleurloze type dat met alle winden meewaait en zo de ene keer als mediator en de andere keer als opstoker van het vuurtje tussen de andere twee kan fungeren. De spanning die zo ontstaat is boeiend om naar te kijken. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.


Piano rock 'n roll

Sassenheim n Een avond vol rock'n'roll, boogie-woogie en piano blues. 'Them Lewis Boys' is de beste piano rock 'n roll band van Nederland. De band brengt een eerbetoon aan de opzwepende piano rock uit de jaren ' 50 '60 en '70. Ze staan op zaterdag 8 december in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Het optreden begint om 20.15 uur. Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Little Richard, Fats Domino komen allemaal voorbij, maar ook eigen songs komen aan bod. De nodige boogie-woogie en piano blues staan op het programma. De zaal is ingericht met zowel zit- als staplaatsen. Tijdens de voorstelling de bar in de foyer geopend. Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.