Jaap Zwetsloot zorgt met vier goals voor de Sassenheimse winst op Foreholte. | Foto: Peer Compeer Foto: Peer Compeer

Teylingen laat Foreholte kansloos

Voorhout n Aan de hand van de doelpuntenmaker zou je kunnen zeggen dat het hier de wedstrijd van Jaap Zwetsloot tegen de VV Foreholte betrof, maar dat was echt niet het geval. Elf tot de tanden gewapende Teylingers gingen zaterdagavond 3 november de strijd aan met een tandeloos Foreholte.

De verwachtingen voor de jaarlijkse derby waren hooggespannen. Teylingen was benieuwd of het experiment, de wedstrijd al op zaterdagavond om 17.30 uur, zou slagen en de Voorhouters wilden graag winnen om zodoende mee te blijven doen in de top van de Tweede Klasse C. Zo konden ze wellicht over veertien dagen het periodekampioenschap binnenhalen. Gezien het groot aantal bezoekers op sportpark de Roodemolen en het resultaat van de wedstrijd liepen de Sassenheimers meer dan terecht tot in de late uren polonaise.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Spaans trok Teylingen ten strijde. Meteen in de eerste minuut kwam Lasse van Wijk net te laat na aangeven van Jaap Zwetsloot. Twee minuten later kon de bal nog maar net van de lijn worden gehaald na inkoppen van Zwetsloot vanuit een voorzet van Pascal de Ridder. Het leek een kwestie van tijd voordat de ontketende Teylingers de voorsprong zouden bevechten op de onthutste Voorhouters. Toch kwam de wedstrijd na zo'n tien minuten in evenwicht. Foreholte leek mee te gaan doen in de wedstrijd zonder echter heel gevaarlijk voor het doel van Tarek Kharboutli te komen.

Zwetsloot goudhaantje

De openingsgoal was toch niet verrassend. Colin Dofferhoff legde de bal in de ruimte achter het hart van de defensie. Daar was Jaap Zwetsloot z'n bewakers te snel af en de bal lag achter keeper Matthijs Guijt (1-0). Voordat Foreholte dacht zich te kunnen herstellen, sloeg Teylingen opnieuw toe. Via een knappe aanval over de linkerkant verzond Pascal de Ridder de bal voor het doel. Daar moest Olle Roffelsen kiezen tussen twee roodzwarte aanvallers. Volkomen vrijstaand kopte Zwetsloot de bal voorbij Guijt (2-0).

Mocht Foreholte denken dat de wedstrijd eventueel nog wel gekeerd kon worden, de Teylingers zaten kort op hun tegenstanders die daardoor geen moment kregen om terug te keren in de wedstrijd. Vlak voor de rust besliste Jaap Zwetsloot de wedstrijd door opnieuw de dieptepass, weliswaar gelukkig op het hoofd te krijgen, maar vervolgens de vallende bal gewoon opnieuw weer in het net achter te laten (3-0).

Kansen voor de thuisploeg

De terugkeer uit de kleedkamer na de rust was toonaangevend voor de wedstrijd: elf Teylingers bestormden het veld, daarna volgden de Voorhouters. Tjeerd van der Zwaan was in de kleedkamer achtergebleven. Voor hem kwam Sebastiaan Bloemendaal. Het beeld van de wedstrijd veranderde nauwelijks. Optisch gezien speelden de Voorhouters wel meer naar voren, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Eerst stuitte Zwetsloot nog op doelman Guijt. Even later roeide Pascal de Ridder de bal, na aangeven van Zwetsloot, in kansrijke positie over het doel. Af en toe prikten de Voorhouters in de defensie van Teylingen. Sam Lemmers probeerde het met een omhaal.

Oorwassing

Na tweeënzestig minuten werd spits Zwetsloot opnieuw weggestoken. Hij passeerde keeper Guijt en deponeerde vanuit een lastige hoek de bal in het doel (4 -0). Foreholte leek tegen een enorme oorwassing aan te lopen, maar het schot van De Ridder in de korte hoek werd nog juist gepareerd door Guijt. En toen Zwetsloot even later opnieuw de doelman was gepasseerd, kon verdediger Joost van Dam nog net redding brengen. Beide trainers wisselden veelvuldig, waarbij doelman Tarek Kharboutli met een hoofdwond vervangen moest worden door Wessel Zonjee. De prima leidende scheidsrechter Spaans floot vrijwel onmiddellijk op negentig minuten af.

De derby van Teylingen werd een prooi van de ploeg van trainer Marc van Wonderen, het team dat de volle negentig minuten had uitgestraald dat ze deze wedstrijd ten koste van alles wilde winnen.

Jan Regeer en Ton Arroyo ereleden

Voorhout n Tijdens de 86e algemene ledenvergadering van Foreholte zijn Jan Regeer en Ton Arroyo benoemd tot erelid van de voetbalvereniging.

Ton Arroyo is zo'n 55 jaar als speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder aan Foreholte verbonden. Naast trainer en jeugdtrainer -in totaal 28 jaar- is Arroyo barmedewerker, toernooicommissie, kampstaf en zelfs scheidsrechter geweest. Hij heeft zich ook als lid van de technische commissie ingezet, en als voetbaltechnische zaken heeft hij van Foreholte een stabiele tweedeklasser gemaakt. Arroyo blijft betrokken binnen net technisch hart van Foreholte.

Jan Regeer ontving een dag later, naast het erelidmaatschap, ook de Zilveren Barensteel. Lees meer hierover elders in deze krant.

Ton Arroyo is al 55 jaar verbonden aan Foreholte. | Foto: pr.