Leander van der Geest komt juichend over de finish in Utrecht. | Foto: pr./Arjen Vervoort/schaatspeloton.nl Foto: pr./Arjen Vervoort/schaatspeloton.nl

Leander van der Geest wint marathon

Warmond n Leander van der Geest heeft in Utrecht de derde wedstrijd van de KPN marathon cup gewonnen.

Van der Geest (Warmondse IJsclub en marathonploeg Sportchalet Viehhofen) was na 100 ronden de snelste van een groep van zes rijders die een ronde voorsprong op het peloton hadden.

Na het afsprinten van het peloton, schoot Thijs Willem van der Vegt weg. Hij koos voor de aanval. Van der Geest reed het gat van Van der Vegt zelf dicht en was in de eindsprint Gerwin Smit (ZiuZ) en Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans) te snel af.

Met deze overwinning kwam Van der Geest ook op de eerste plaats in het tussenklassement en kreeg daarom de oranje leiderstrui. Yves Vergeer, deze zomer lid van de WIJC geworden, staat in het tussenklassement vierde.

Dames

Bij de dames won de Italiaanse Francesca Lollobrigida (Lasaulec). Zij controleerde de wedstrijd en maakte het af in de massasprint. De WIJC'ers Iris van der Stelt en Loesanne van der Geest werden respectievelijk vierde en twintigste en schreven punten bij. Anne Leltz werd 60e.

The Bassets opnieuw in mineur

Sassenheim n The Bassets is in Middelburg door Oemoemenoe in hun hemd gezet. De Sassenheimse rugbyers verloren met 59-15.

Bij de Bassets gaat het dit seizoen alles behalve soepel. En ook in Middelburg bleek dat het geval. Kampend met een griep- en blessuregolf moet trainer Phil Leck iedere week puzzelen om een enigszins capabel team neer te zetten. Dit was deels gelukt, maar tegen de taaie Zeeuwen bleek het al snel niet goed genoeg. The Bassets heeft talent genoeg in huis, maar mist simpelweg de ervaring om in een wedstrijd als deze een rol van betekenis te spelen. Na een half uurtje was al bekend dat The Bassets niet de punten zou pakken. Oemoemenoe vond soms kinderlijk eenvoudig de doellijn. Toch bleven de Sassenheimers knokken voor wat ze waard waren en uit de spaarzame aanvallen wisten ze zelfs ook te score. Toch waren ze blij met het laatste fluitsignaal. De 59-15 eindstand was geen reden voor een feestje.

Door een interlandperiode is The Bassets een maand vrij van competitie verplichtingen. Blessures kunnen dan herstellen. The Bassets neemt het op 1 december weer op volle oorlog sterkte op gaan tegen de studenten van Delft DSR-c. Op het universiteitsterrein gaan ze dan proberen het verjaardagsfeestje te verstoren van de honderdjarige vereniging.

Foreholte toch tevreden na nederlaag

Voorhout n Foreholte ging in de topper tegen V&L op zoek naar de vorm, en vond die een klein beetje terug. De handbalsters zijn ondanks de nederlaag toch tevreden.

V&L is de verrassing van vorige seizoen, toen de Zuid-Limburgse ploeg als derde eindigde in de competitie. Op de eerste tien minuten na, was het voor de Voorhoutse ploeg wel een wedstrijd waarin gestreden werd voor elk punt. Via 3-8 achterstand na 10 minuten, werd een tandje bijgeschakeld en met drie scores op rij wordt het weer een echte wedstrijd.

Toch is de ontbrekende vorm een reden waarom Foreholte niet helemaal bij kan komen. Over de hele wedstrijd wordt minimaal acht keer paal of lat geraakt. V&L is bij die missers goed in staat om net dan toe te slaan waardoor een 11-18 ruststand op het bord staat.

Vechten

De tweede helft begint met twee scores voor de gasten, maar vanaf dat moment begint Foreholte goed samen te werken en te vechten voor elke bal. Met beleving en spelplezier wordt teruggekomen tot 19-23 en met dan nog tien minuten te spelen wordt het een echte wedstrijd. Toch worden dan weer een paar ballen onnodig gemist, waardoor het gat niet meer kleiner wordt. Ondanks de 24-28 nederlaag wordt met met een goed gevoel teruggekeken op de wedstrijd.

Scores: Naomi Hoogervorst 5, Melanie Zwaan 2, Lot van Kampen 4, Kim Schuurbiers 3, Chantal Slegtenhorst 4, Britt van Leijden 1, Nikki van der Post 1, Shantella Smid 3.

Kim Schuurbiers in de aanval. Zij scoorde drie keer voor Foreholte. | Foto: pr.