Ben Duivenvoorde (linksboven) met zijn team van Biljart Centrum Oegstgeest (BCO). | Foto: pr.
Ben Duivenvoorde (linksboven) met zijn team van Biljart Centrum Oegstgeest (BCO). | Foto: pr. Foto: pr.

Ben Duivenvoorde kampioen driebanden

Voorhout n Voorhouter Ben Duivenvoorde mag zich na dit weekend districtskampioen Duinstreek driebanden-klein 1e klasse noemen.

De biljartfinale van het district Duinstreek werd op zondag 4 november gespeeld bij biljartvereniging Onder Ons in Beverwijk. Al vrij vlot bleek dat de strijd om de ereplaatsen zou gaan tussen de als eerste geplaatste Herman Lijsen, Frank Witterland en Ben Duivenvoorde. Witterland was de eerste die een verliespartij incasseerde en in ronde vijf verloor ook Duivenvoorde, op twee caramboles, in een prima partij (33 beurten) van Hans Hoefnagels. Lijsen ging nu alleen aan kop, maar een iets lager gemiddelde dan Duivenvoorde. In ronde zes verloor Lijsen na een ruime voorsprong onverwacht van Ben de Graaf en hield Duivenvoorde zijn kans open door een moeizame winst op Witterland.

Ommekeer

Wat resteerde was een directe eindstrijd, beiden tien matchpunten. Van meet af aan werd sterk gespeeld en werd het een fraaie strijd waarin Lijsen aanvankelijk steeds voor bleef. Een serie van zes van Duivenvoorde betekende de ommekeer en nam hij de leiding met 27-25. Met een slotserie van drie in beurt dertig stelde hij zijn kampioenschap veilig.


Open dag bij Kledingbank

Sassenheim n Door de toenemende bekendheid, zijn er ook steeds meer klanten voor de Kledingbank Teylingen. De gratis winkel voor gezinnen en alleenstaanden bestaat deze maand vijf jaar. Mensen die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn kleding te kopen, kunnen bij de kledingbank terecht. Gezinnen en alleenstaanden zijn de doelgroep. Op zondag 10 november is van 10.00 tot 12.00 uur een kledingbeurs in de Kledingbank, te vinden achter de brandweergarage (Parklaan 176d) in Sassenheim. Er wordt dan kleding van vorige seizoenen verkocht, omdat er geen opslag is. Met de opbrengst worden sokken en ondergoed gekocht. Daarnaast is een deel voor de lopende huisvestingskosten.

Inleveren

Kleding inleveren kan iedere dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.