Regels aangescherpt door onrust Koudenhoorn

Warmond n Met enige spoed heeft de gemeenteraad de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast zodat er gehandhaafd kan worden tegen de ongeregeldheden die de afgelopen tijd plaats vonden rond het recreatie-eiland Koudenhoorn en op het water.

Door Nico Kuyt

Het gaat daarbij om een verbod op overnachten, dan wel voor anker liggen, in voer- en vaartuigen aan de openbare weg of in openbaar water, tenzij in door B&W aangewezen gebieden. Verder een verbod op hinderlijk drankgebruik op openbare plaatsen en openbaar water. En tenslotte een verbod op uitjouwen van inwoners en ambtenaren in functie. Het gaat daarbij vooral over dames die opmerkingen naar hun hoofd geslingerd krijgen. De gemeenteraad kon gelet op de ernst van de situatie unaniem instemmen.

Vanwege de onrust kondigde burgemeester Carla Breuer vorige week al een samenscholingsverbod af, nadat eerder een explosief was afgegaan bij een woonboot. Op zondagavond 11 november was het opnieuw raak en raakte de brug bij Koudenhoorn beschadigd door een explosief. Even na tienen kreeg de brandweer een melding over brand bij de Gemeentehaven.

Op verzoek van D66 wordt het de APV tegen de zomer nog aan een evaluatie onderworpen.

Lees verder op pagina 5.