Nieuwe bomen in Essenlaan

Sassenheim n Medewerkers van de gemeente planten tussen maandag 12 en vrijdag 16 november nieuwe bomen en heesters in de Platanenlaan en de Essenlaan. Het is de afsluiting van de herinrichting van de twee straten.

Op het grasveldje voor de 'Platanenflat' komen twee Platanen en drie Magnolia's. In de Platanenlaan komen vijftien Tulpenbomen. In de Essenlaan komen veertien Esdoorns. De bewoners hebben meebeslist over de nieuwe bomen in hun straat. Samen met een ingenieursbureau en de bewoners, heeft de gemeente al eerder een ontwerp participatieplan gemaakt.

Wethouder Rob ten Boden plant op woensdagmiddag 14 november, samen met enkele ontwerpambassadeurs een Plataan bij de Platanenlaan en een Esdoorn bij de Essenlaan. Na het planten van alle bomen is de herinrichting klaar.


Het ware gezicht van Sinterklaas

WARMOND n De vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond organiseert een lezing op woensdag 28 november om 20.00 uur in de galerie (Dorpsstraat 36).

Het onderwerp van de lezing is 'Wat is het ware gezicht van Sint Nicolaas?' en wat is de plaats van Zwarte Piet hierin? Er wordt inzicht gegeven in het huidige sinterklaasfeest. Cees Nijgh en Meindert Marijs verzorgen de lezing.

De toegang is gratis, aanmelden voor de lezing kan via info@hetouderaadhuisvanwarmond.nl of telefonisch via 06-26354545.

Tentoonstelling

Van 23 november tot en met 5 december is er zowel in de kelder van Het Oude Raadhuis als bij Galerie de Pomp een tentoonstelling van sinterklaasboeken van 1920 tot heden te zien. Voor openingstijden zie www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl.


Straatroof

Sassenheim n De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof. Op dinsdag 6 november rond 18.15 uur is een vrouw op het Veldhuijzen van Zantenpad beroofd van haar tas met daarin een laptop. De twee daders reden op een zwarte scooter en waren in het zwart gekleed. Ze reden weg in de richting van de Koetsiersweg. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.