De stoomboot ging vorig jaar kapot, maar dit jaar komt Sint weer gewoon met een grote boot vol pakjes. | Foto: archief
De stoomboot ging vorig jaar kapot, maar dit jaar komt Sint weer gewoon met een grote boot vol pakjes. | Foto: archief Foto: pr.

Ouderwets met de stoomboot

Sassenheim n De stoomboot was vorig jaar nog kapot, maar dit jaar komt Sinterklaas weer gewoon met zijn vertrouwde pakjesboot aan op de Oosthaven. Op zaterdag 17 november stapt de Sint al om 13.30 uur aan wal.

De Goedheiligman vertrekt dit jaar iets eerder uit Spanje om op tijd in Sassenheim te kunnen zijn. Burgemeester Carla Breuer vangt hem op. De Pietenband zorgt voor de muziek. Om 13.20 uur geven de dansers van Total Move al een optreden. Na het welkomstwoord en -lied gaat Sint op zijn schimmel naar het centrum. In Park Rusthoff ligt de rode loper al uit. Daar kunnen alle kinderen Sinterklaas begroeten.

Glutenvrij

Ook dit jaar lopen er glutenvrije Pieten mee. Zij zijn te herkennen aan de groene tasjes met daarop de tekst 'I love Glutenfree'.

Organisatie

De intocht in Sassenheim wordt georganiseerd door de TOV Sassenheim, in samenwerking met toneelvereniging Pankras, Tjarda Sassenheim, Adest Muscia, Atleta, EHBO, de wijkagenten en de gemeente Teylingen.