Net als vorig jaar, rijdt Sinterklaas ook dit jaar het laatste deel naar het centrum in zijn rode sintmobiel. | Foto: archief
Net als vorig jaar, rijdt Sinterklaas ook dit jaar het laatste deel naar het centrum in zijn rode sintmobiel. | Foto: archief Foto: Esther Luijk

Sint per boot en en met bolide naar Voorhout

Voorhout n Sinterklaas wordt op zaterdag 17 november op grootse wijze onthaald in Voorhout.

Van 12.00 tot 13.30 uur staan op twintig plaatsen bij verschillende winkels aan de Jacoba van Beierenhof en de Herenstraat de Pieten al klaar. Kinderen kunnen aan allerlei spelletjes meedoen. Van strooizakken vangen tot aan pepernoten sjoelen en van cadeautjes stapelen tot aan het draaien aan het reuzenrad van Sinterklaas. Tussendoor worden de kinderen en hun begeleiders getrakteerd op lekkers.

Vanaf 13.45 uur begeeft de Pietenband zich richting de vernieuwde Nagelbrug. Rond 14.15 uur komt de Sint daar per speciale boot aan, waarna hij in zijn rode Sintmobiel richting het Kerkplein rijdt. Op het Kerkplein heet burgemeester Breuer Sinterklaas officieel welkom en kunnen de kinderen met Sinterklaas en de rode sportwagenpiet op de foto. Net als vorig jaar neemt Sinterklaas ook zijn drie glutenvrije Pieten en de Pietenband mee.

Oosthoutplein

Op zaterdag 24 november stuurt Sinterklaas ook enkele Pieten naar het Oosthoutplein in Voorhout een kunnen de kinderen tussen 11.00 en 16.00 uur meedoen aan spelletjes en krijgen ze een traktatie.

De intocht is een initiatief van de ondernemers van Voorhout onderneemt!, in samenwerking met toneelvereniging Cultuur Verheft en wordt mede mogelijk gemaakt door Rederij Van Hulst, Standplaats Nederzand(t), Gemeente Teylingen, Oranjevereniging Voorhout, Kerkbestuur Bartholomeus, Stichting Muziekpaviljoen Teylingen, Carnavalsvereniging de Bokken, Teylinger Ondernemersfonds en Stichting Citymanagement Teylingen.


Waar is het paard?

Sassenheim n Sinterklaasgroep Bollenstreek speelt op zondagmiddag 25 november het verhaal 'Waar is het paard van Sinterklaas'? in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Er zijn twee uitvoeringen. De eerste begint om 13.00 uur en de tweede om 15.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.