Begeleidster Rachel van der Kwaak gaat vanaf januari koken samen met de clienten. | Foto: pr.
Begeleidster Rachel van der Kwaak gaat vanaf januari koken samen met de clienten. | Foto: pr. Foto: pr.

Opleiding voor jongeren met een uitdaging bij KookSaam

regio n Sinds de verbouwing van de monumentale wagenschuur op het perceel van Stichting SterkSaam is afgerond, wordt er nog altijd hard gewerkt aan de Heereweg in Lisse.

De eerste groep studenten gaat 7 januari van start in de Kookacademie KookSaam. Voordat het zover is moet er nog het een en ander gebeuren; zo worden de laatste werkplekken in de keuken gecreƫerd, wordt er lesmateriaal op maat gemaakt en zal er bekendheid worden gegeven aan de mogelijkheden om in de RaadSaam zolder te vergaderen.

Verse lunch

Op die manier kunnen de studenten hun vers gemaakte producten tijdens de lunch serveren aan de vergadergroepen. Een smakelijke en maatschappelijke break in de vergaderdag en voor de studenten een duidelijke taak. Een win-win situatie. De gasten kunnen genieten van een vers bereide lunch waarbij het aantal gasten en tijdstip van tevoren bekend is. Op die manier ontstaat er geen werkdruk of onverwachte situatie hetgeen voor onze doelgroep een fijne manier van werken is.

Uitbreiding

KookSaam is een aanvulling op de reeds bestaande zorgwoning en reguliere dagbesteding van stichting SterkSaam die inmiddels alweer bijna drie jaar een begrip is in Lisse. Nu is het streven om in de gehele Bollenstreek wat meer bekendheid te krijgen en minstens zo belangrijk onze doelgroepen te bereiken.

Jongeren met een uitdaging die hun middelbare school afgerond hebben en graag verder willen leren met een gezonde dosis enthousiasme en belangstelling voor het werken in de keuken/horeca is voldoende om in aanmerking te komen. Vergoeding vanuit PGB, ZIN, WLZ of de WMO behoort tot de mogelijkheden. Zowel in de opleidingsgroep als de dagbesteding zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

In de ruime en professionele ingerichte keuken is in principe alles mogelijk, zeker met de hulp van kookpedagoge Rachel van der Kwaak die zowel in de horeca als het speciaal onderwijs ontzettend veel ervaring heeft. Meer weten, mail naar ingrid@stichtingsterksaam.nl of bel naar 06-11864112. Meer informatie is te vinden op www.kooksaam.nl of kijk op Facebook.