Sint bezoekt Beatrix

Sassenheim n Sinterklaas komt op woensdag 28 november om 13.30 uur op bezoek bij speeltuin Beatrix (Vooruitgangdreef 1). Deelname kost 5 euro per kind. Aanmelden kan via secretariaat@speeltuinbeatrix.nl of met een berichtje via de Facebookpagina. Iedereen is welkom.


Feest bij DVV

Sassenheim n Ieder jaar is de Goedheiligman te vinden bij speeltuin DVV. Dit jaar viert Sint het feest op zaterdag 24 november in de Zevensprong, ingang aan de Rusthofflaan 27a. De kinderen worden om 15.00 uur verwacht en om ongeveer 16.30 uur wordt de Sint uitgezwaaid. De kosten bedragen 4 euro per kind voor leden. Niet-leden betalen 5 euro per kind. Het is verplicht om deelnemende kinderen vooraf aan te melden via info@speeltuinverenigingdvv.nl. In het bericht graag het volgende vermelden: naam, jongen of meisje en de leeftijd. Ook graag een contactpersoon een telefoonnummer aanmelden. Ouders ontvangen bevestiging via de e-mail.


Roald Dahl in 't Onderdak

Sassenheim n De jeugdvoorstelling 'leorg Idur', naar het boek van Roald Dahl, is op zondag 16 december om 15.00 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De voorstelling is voor kinderen van vier jaar en ouder.

Meneer Hoppe is een rustige verlegen man. Hij woont al jaren lang alleen en is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver met haar schildpadje Rudi. Meneer Hoppe is al erg lang verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen... Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan (even briljant als krankzinnig) en probeert zo het hart van mevrouw Zilver te winnen. Het theaterstuk is een bewerking van het befaamde boek van meesterverteller Roald Dahl dat dezelfde naam heeft. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.


Boekpresentatie

Sassenheim n Schrijfster Geeri Bakker presenteert op donderdag 22 november om 19.45 uur haar nieuwste boek 'Wit'. Het is haar eerste roman. Daarnaast zal zij tijdens deze avond een lezing verzorgen met de titel: Luctor et Emergo.

Het thema van zowel boek als lezing is het worstelen dat we allemaal kennen als het leven verlies en verdriet brengt, met een bijzondere plaats voor ongewenste kinderloosheid; een thema uit het boek. De roman maakt deel uit van een voor Nederland uniek concept: de hoofdpersoon uit het in oktober verschenen kinderboek Mette en Jort op wintersport is de dochter van de hoofdpersoon uit het boek Wit. Beide verhalen komen uiteindelijk samen.De entree bedraagt 5 euro. Aanmelden via www.boekhandelwagner.nl.