Sint en Piet lezen voor

TEYLINGEN n Hoog bezoek in de Bibliotheek Bollenstreek. Sinterklaas en Pieten komen voorlezen in de bibliotheken van Warmond, Voorhout en Sassenheim.

Op zaterdag 1 december komt de Sint van 11.00 uur tot 12.00 uur voorlezen in de bibliotheek van Warmond (Herenweg 80). Op woensdag 5 december om 14.30 uur komen de voorleespieten naar de bibliotheek van Voorhout (Herenstraat 48) om daar een spannend sinterklaasverhaal voor te lezen. In de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42) komt Sinterklaas zelf voorlezen op 5 december van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Sinterklaasboeken

Sinterklaas heeft advies gevraagd over de boeken die hij kan voorlezen. De bibliotheek heeft een grote collectie sinterklaasboeken voor alle leeftijden. Sinterklaas kan bijvoorbeeld het boek 'De kleren van Sinterklaas' kiezen van Paul Biegel en Sanne te Loo. 'Het kleinste Pietje' van Sjoerd Kuyper is ook een aanrader voor Sinterklaas. Iedereen is welkom om te gratis naar de verhalen te luisteren.


'Leorg Idur' van Roald Dahl in 't Onderdak

Sassenheim n De jeugdvoorstelling 'leorg Idur', naar het boek van Roald Dahl, is op zondag 16 december om 15.00 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De voorstelling is voor kinderen van vier jaar en ouder.

Meneer Hoppe is een rustige verlegen man. Hij woont al jaren lang alleen en is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver met haar schildpadje Rudi. Meneer Hoppe is al erg lang verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen... Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan (even briljant als krankzinnig) en probeert zo het hart van mevrouw Zilver te winnen. Het theaterstuk is een bewerking van het befaamde boek van meesterverteller Roald Dahl dat dezelfde naam heeft. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.