Plus-medewerkers kregen een oorkonde na de cursus en kunnen nu in de praktijk aan de slag. | Foto: pr.
Plus-medewerkers kregen een oorkonde na de cursus en kunnen nu in de praktijk aan de slag. | Foto: pr. Foto: plus medewerkers kregen een oorkonde na de cursus

Plus in Voorhout is dementievriendelijk

VOORHOUT n In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Eén op de vijf Nederlanders krijgt er mee te maken. Om te leren hoe het beste om te gaan met dementie kregen medewerkers van de Plus Voorhout op woensdag 21 november een training 'Samen Dementievriendelijk'.

De cursus werd aangeboden door Meta Noteboom, Noteboom is thuiszorgmedewerker bij Marente Voorhout en lid van de vriendengroep Dementievriendelijk Nederland.

Veel mensen met dementie wonen vooral de eerste jaren thuis en proberen zo veel mogelijk zelfstandig te doen. Echter zijn er veel mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen. Daarom is het belangrijk dat supermarktmedewerkers weten wat ze moeten doen als iemand met dementie hulp nodig heeft.

Via www.samendementievriendelijk.nl zijn gratis online trainingen te volgen om te leren hoe het beste om te gaan met dementie. Ook staan verschillende tips op de site.


Alzheimer Café over omgaan met agressie

Regio n Het Alzheimer café Teylingen-Noordwijkerhout is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, vrienden en andere geïnteresseerden. Op maandag 10 december duurt het programma van 19.30 tot 21.00 uur.

Het thema is onbegrepen ofwel probleemgedrag bij mensen met dementie. Onder andere wordt besproken waar het gedrag, zoals fysieke of verbale agressie, vandaan komt. Ook wordt besproken hoe de mantelzorger, hulpverlener en andere betrokkenen bij de zorg met dementie om kunnen gaan met dit gedrag.

Het café is geopend vanaf 19.00 uur en bevindt zich in de Tuinzaal van woonzorgcentrum Munnekeweij (Via Antiqua 25). Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, neem contact op met Carla van Noort via 06-10918151.