Voorzitter Rogier Hoeijmans toont de cheque, met naast hem (v.l.n.r) Floris van Dam, Loek van Noort en Heinz Hoek.  | Foto: pr.
Voorzitter Rogier Hoeijmans toont de cheque, met naast hem (v.l.n.r) Floris van Dam, Loek van Noort en Heinz Hoek. | Foto: pr. Foto: pr.

71.230 euro bij veiling

Voorhout n De verwachtingen waren hoog gespannen binnen Foreholte na het samenstellen van een breed assortiment aan 'kavels'. Op vrijdag 23 november rond 19.30 uur arriveerde de eerste geïnteresseerde en nam veilingmeester Theo van Werkhoven (afgewisseld door Jan Piet Does) plaats en veilde zo het eerste stukje van een varkensrollade. In totaal brachten zijn hamerslagen 71.230 euro op.

In de ruim vier uren die daarna volgde werd een keur aan artikelen en belevenissen geveild bij de voetbalvereniging. De wedstrijden Ajax-VVV en Schalke 04 -Red Bull Leipzig waren gewilde prijzen, net als het Mountainbike weekend, Foreholte culinair, theaterdiner "t Schaep met de 5 poten" en het arrangement in de dinertrain en droegen dan ook substantieel bij aan het uiteindelijke resultaat.

Winnende lotnummers

Ook dit jaar werden de winnende lotnummers bekend gemaakt van de Grote Foreholte Loterij – die onlosmakelijk verbonden is aan de veiling – met als hoofdprijzen; een gevulde gereedschapskist, een smart TV en een elektrische fiets. Deze (loterij)opbrengst van 11.000 euro brengt het resultaat van de veiling 71.230 euro.


Verlies handbalsters

Voorhout n De eerste wedstrijd van de tweede helft van de handbalcompetitie was er voor Foreholte een tegen de nummer drie, Handbal Venlo.


De Voorhoutse selectie speelde vorige week een goede tweede helft tegen Dalfsen en het was zaak deze week de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven spelen. De start was in elk geval goed. Foreholte komt via Merel van Drueten, Melanie Zwaan en twee keer Shantella Smid op 4-4. De wedstrijd blijft gelijk opgaan en na 10-10 slaat Foreholte een klein gaatje: 12-10. Toch komt er dan een iets mindere fase, waardoor Venlo uiteindelijk met 14-17 de rust in gaat.

Tweede helft loopt de aanval niet direct lekker, waardoor het verschil oploopt met zes naar 15-21. Foreholte weet echter de concentratie terug te pakken en brengt met hard werken het verschil terug: 23-26. De wedstrijd blijft een klein verschil houden en een aantal slordigheidjes zorgen ervoor dat de Voorhoutsen net niet voor een stunt kunnen zorgen. De eindstand is uiteindelijk 27-31.