Verdediger Jelle Vooijs kreeg voor rust zijn tweede gele kaart. | Foto: archief/Peer Compeer Foto: Peer Compeer

Teylingen verliest van RVC'33 in strafschoppenduel

Sassenheim n 'Tot de 0-1 was er niets aan de hand, maar als je daarna zoveel persoonlijke fouten maakt, wordt het lastig', waren de veelzeggende woorden van trainer Marc van Wonderen, na afloop van de verloren wedstrijd bij RVC'33 uit Reeuwijk.

Teylingen begon met Raymond Dolieslager in de basis, op de plek van de geblesseerde Niels Rodenburg. In de beginfase was er controle voor Teylingen, zonder hele grote kansen te creëren. In de 25e minuut kwamen de Sassenheimers dan ook terecht op een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Jaap Zwetsloot. Het betekende alweer z'n elfde doelpunt in de competitie.

Rode kaart

Wat er na de 0-1 gebeurde zie je niet vaak. Achter elkaar, in een kort tijdsbestek, werden er grote, persoonlijke fouten begaan wat prompt drie (terecht gegeven) penalty's opleverde voor de thuisploeg. Twee daarvan werden er benut door Robin Stolwijk, de laatste werd gepakt door Tarek Kharboutli. Extra schade waren de twee gele kaarten voor verdediger Jelle Vooijs. Hij moest nog voor rust inrukken en stelde hiermee Teylingen voor een schier onmogelijke opgave om nog een resultaat te halen.

Geen resultaat

Het leed was al geschied, zo leek het tenminste, en in de tweede helft probeerde Teylingen het met Lasse van Wijk in de spits nog wel. RVC kwam eerst op 3-1 door Frank Stolwijk. Hierna kreeg Teylingen nog wel enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, echter zonder resultaat.

'Grove fouten'

Een jammerlijke wedstrijd voor de Teylingers, waar persoonlijke fouten keihard werden afgestraft.

"Jaap Zwetsloot viel na de rust uit wegens een blessure en dan sta je al met tien man. Tel uit je winst. Tussen minuut 25 en 35 geven we alles in één klap weg. Doodzonde natuurlijk en dan verlies je terecht. Er werden echt grove fouten gemaakt bij ons achterin, daar baal ik van. We zullen dit moeten evalueren en de resterende drie wedstrijden tot de winter ervan leren", sloot van Wonderen af.

De komende twee zondagen speelt Teylingen thuis tegen laagvliegers ESTO en Stompwijk, om daarna nog op bezoek te gaan bij ROAC.

25. 0-1, Jaap Zwetsloot (pen.), 26. 1-1, Robin Stolwijk (pen.), 33. 2-1, Robin Stolwijk (pen.), 66. 3-1, Frank Stolwijk (38. Bijz.: Robin Stolwijk (RVC) mist penalty, 38. Bijz.: rode kaart Jelle Vooijs (2x geel)).

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Vooijs, van den Nouland, Heemskerk; Dolieslager, van der Vlugt, van Wijk (75. Acimovic); Witkamp (55. Ritzen), Zwetsloot (46. Prange) en de Ridder.