Frans Café sluit 2018 af met een presentatie

Warmond n Het Frans Café sluit het seizoen 2018 af met een presentatie van de in Franse cultuur gespecialiseerde entertainer Sylvain Lelarge over het wereldberoemde 'Tapijt van Bayeux'. De presentatie is op donderdag 13 december om 20.00 uur in zaal De Kapberg van camping Rianto (Oosteinde 11A). De entree is 10 euro.

Het tapijt van Bayeux is een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings op 28 september 1066. Hierbij viel Willem de Veroveraar vanuit Normandië Engeland binnen en versloeg hij de Angelsaksische koning Harold. Het tapijt is vernoemd naar de stad Bayeux in Frankrijk en werd vermoedelijk vervaardigd in 1068.

Voorbereiding

Sylvain Lelarge geeft een interactieve presentatie met veel verrassingen, zelfs voor degenen die denken veel over het tapijt te weten. Hij raadt belangstellenden als voorbereiding aan vooraf de volgende vragen te stellen: wie heeft het tapijt besteld, wanneer en waarom? Waarom viel Willem de Veroveraar Engeland binnen? Hoe veranderde deze dag van 28 september 1066 de wereld?

Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich aanmelden via mevanniftrik@gmail.com.