Cantabile zingt Christmas Carrols in de Protestantse Kerk. | Foto: pr.
Cantabile zingt Christmas Carrols in de Protestantse Kerk. | Foto: pr. Foto: Alexander Schippers

Cantabile brengt Warmond in kerstsfeer

Warmond n Het Alphens Kamerkoor Cantabile, onder leiding van Simon Stelling, wil op zaterdag 8 december voor de derde maal in successie Warmond in kerstsfeer brengen. Het concert in de Protestantse Kerk (Herenweg 82) begint om 20.15 uur.

Geheel volgens de Engelse traditie zal het koor zingend de in donker gehulde kerk binnenkomen; steeds weer indrukwekkend voor de toehoorders, die ook bij het programma betrokken zullen worden en die ook diverse bekende Christmas Carols kunnen meezingen.

Lohmanorgel

Daarnaast zingt het koor kerstmuziek uit heel Europa en meerdere dubbelkorige werken waaronder het Ave Maria van Franz Biebl en werken van de hedendaagse Noorse componisten Kim Arnesen en Ola Gjeilo. Dirigent Stelling zal als organist op het onlangs gerestaureerde Lohmanorgel ook enkele korte orgelsoli laten klinken.

Het kamerkoor Cantabile is opgericht in 1987 en is gespecialiseerd in a capella zang. Het koor treedt op met een breed repertoire, dat varieert van muziek uit de renaissance tot en met muziek uit de 21ste eeuw.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro, kinderen tot 14 jaar krijgen gratis entree. Meer informatie is te vinden op www.stichtingvriendenkew.nl.


Dubbel voor 't Joppekoor

Warmond n In de komende decembermaand verzorgt het Warmondse Joppekoor twee kerstoptredens in Teylingen. De entree is beide keren gratis.

Op woensdagmiddag 12 december om 14.30 uur treedt het koor op in de Julianakerk (Julianalaan 6) in Sassenheim. Daarbij worden voor de pauze liedjes uit het normale shanty-repertoire ten gehore gebracht, terwijl het programma na de pauze speciale kerstliederen omvat.

Op zaterdagavond 15 december begeleidt het Joppekoor de jaarlijkse Kerstsamenzang in de Sint Matthiaskerk in Warmond. Deze viering begint om 19.00 uur.

Het Warmonds Joppekoor staat weliswaar bekend als een zeemansliederenkoor, maar zij verzorgen ieder jaar weer hun kerstoptredens waarbij naast een aantal bekende kerstliederen ook minder bekende vertolkt zullen worden, waarvan 'Oh Holy Night' een mooi voorbeeld is. 't Joppekoor heeft plek voor nieuwe leden. Voor meer informatie, neem contact op via 06-51174616.

Afbeelding