Sinterklaashuis

Voorhout n Als Sinterklaas in Voorhout is, neemt hij zijn tijdelijke intrek in het Sinterklaashuis aan de Herenstraat 122a, de voormalige winkel van Mitra.

Het Sinterklaashuis is niet altijd open, maar wel op vrijdag 30 november is het knutseluur van 16.00 tot 17.00 uur. De entree is 1 euro. Op zaterdag 1 december is de Sint thuis van 13.00 tot 15.00 uur. Kinderen kunnen op de foto met Goedheiligman of een pepernootspelletje doen. Het Sinterklaashuis is een activiteit van toneelvereniging Cultuur Verheft en het Citymanagement. Meer op www.cultuurverheft.nl.


Najaarsmarkt

Sassenheim n Activite organiseert op vrijdag 30 november vanaf 13.30 uur een Najaarsmarkt in het atrium van Sassembourg (Jan van Brabantweg 1). Er zijn kramen met boeken en sieraden, maar ook handgemaakte artikelen zoals kaarten, beren en haakwerk. Bezoekers kunnen gokje wagen bij het Rad van Avontuur of poffertjes eten.

Het atrium bevindt zich op de eerste verdieping van Sassembourg en er heerst een buitenklimaat. Voor meer informatie over het huren van een kraam, kunnen geïnteresseerden terecht bij de receptie.


Everly Brothers in Het Trefpunt

Warmond n Marcel Hufnagel en Simon Burridge wekken op vrijdag 14 december om 20.30 uur de onvergetelijke muziek van de Everly Brothers weer tot leven, begeleid door de enthousiaste 'Live Sessions Band'. 'Bye Bye Love', een van hun grootste hits, is tevens de titel van een unieke theatershow. Een muzikale reis voert het publiek door het bewogen leven van de wereldbefaamde broers Don en Phil Everly. Ze krijgt daarmee een kijkje achter de schermen en beleeft een feest van herkenning. Een verrassende show, met prachtige ballads, maar ook de vele hits uit de 60'er en 70'er jaren.

Een kaartje kost 19,50 euro. Kaarten kopen kan via www.theaterhettrefpunt.nl, op de avond zelf aan de zaal of bij de VVV (Gemeentehaven 3).


Satire met The Square

Sassenheim n In Ruben Östlunds gedurfde en surrealistische satire 'The Square' verandert een museum voor hedendaagse kunst in een stadsstaat vol bizarre en disfunctionele gebeurtenissen. De film is op donderdag 6 december om 20.15 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een pr-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. De entree aan de zaal bedraagt 5 euro. Reserveren kan via www.hetonderdak.nl.