Kamerkoor Oegstgeest zingt in Protestantse kerk

Warmond n Het Kamerkoor Oegstgeest geeft op zondag 16 december een kerstconcert in de Protestantse Kerk (Herenweg 82) in Warmond.

Het Kamerkoor staat onder leiding van Sarah Elias en zingt onder andere de Fantasia on Christmas Carols van Vaughan Williams en de Messe Brève van Gounod. Ook solisten Sarah Elias (sopraan), Moritz Kellner (bariton) en Niek van der Meij (orgel) treden op. Het Backer-ensemble zorgt voor de instrumentale begeleiding en een intermezzo. Het concert wordt afgesloten met een samenzang van kerstliederen.

De entree bedraagt 10 euro, kinderen vanaf 12 jaar betalen 5 euro. Bezoekers jonger dan 12 jaar krijgen gratis entree. Toegangskaarten zijn te koop vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de kerk of bij de koorleden.


Dubbel optreden Warmonds Joppekoor

Warmond n In de komende decembermaand verzorgt het Warmondse Joppekoor twee kerstoptredens in Teylingen. De entree is beide keren gratis.

Op woensdagmiddag 12 december om 14.30 uur treedt het koor op in de Julianakerk (Julianalaan 6) in Sassenheim. Daarbij worden voor de pauze liedjes uit het normale shanty-repertoire ten gehore gebracht, terwijl het programma na de pauze speciale kerstliederen omvat.

Op zaterdagavond 15 december begeleidt het Joppekoor de jaarlijkse Kerstsamenzang in de Sint Matthiaskerk in Warmond. Deze viering begint om 19.00 uur.

Het Warmonds Joppekoor staat weliswaar bekend als een zeemansliederenkoor, maar zij verzorgen ieder jaar weer hun kerstoptredens waarbij naast een aantal bekende kerstliederen ook minder bekende vertolkt zullen worden, waarvan 'Oh Holy Night' een mooi voorbeeld is.