Het kerstconcert in de Bartholomeuskerk is jaarlijks een sfeervol samenzijn. | Foto: pr.
Het kerstconcert in de Bartholomeuskerk is jaarlijks een sfeervol samenzijn. | Foto: pr. Foto: pr.

Jaarlijkse kerstconcert harmonie St. Cecilia

VOORHOUT n Het jaarlijkse kerstconcert van muziekvereniging St. Cecilia is op zaterdag 22 december om 20.00 uur in de Bartholomeuskerk (Herenstraat 47). Het orkest wordt afgewisseld door solistes Lynn van Werkhoven en Anne van Kesteren.

Op het programma van het orkest en dirigent Paul Martens staan onder andere verschillende medleys van kerstmuziek. Het genre loopt uiteen van klassieke muziek tot swingende kerstsongs. De bezoekers kunnen ook meezingen met bekende kerstliedjes. De presentatie is in handen van Jan-Piet Does.

Het programma van het kerstconcert duurt tot ongeveer 21.45 uur. De toegang tot het concert is gratis, de deuren gaan om 19.30 uur open. Reserveren is niet mogelijk, vol is vol.


Levende kerststal bij Kerstival Sassembourg

SASSENHEIM n In woonservicecentrum Sassembourg (Jan van Brabantweg 1) is op vrijdag 8 december van 11.00 tot 16.00 uur het jaarlijks terugkerend Kerstival. Afsluitend ontsteekt wethouder Rob ten Boden de lichtjes in de kerstboom op het plein.

Bij het Kerstival is van alles te doen voor jong en oud, zoals kerst knutselen, met de Kerstman op de foto en kraampjes met lekkers. De toegang is gratis.

Nieuw dit jaar is de levende kerststal op het plein. Daarnaast kunnen gezondheidsvragen gesteld worden aan bijvoorbeeld de tandarts van Tandheelkunde Centrum Sassembourg of Oorwerk.

Lichtjesfee

Aan het einde van Kerstival worden de lichtjes van de grote kerstboom om 16.00 uur ontstoken. De wethouder doet dit samen met de lichtjesfee en de kinderen van Trias. De boom is voorzien van led-verlichting.

Bezoeken de Kerstman en -vrouw ook dit jaar weer Kerstival? | Foto: pr.