Wandelpad in polder

Sassenheim n De gemeente organiseert op woensdag 12 december om 19.30 uur een informatieavond over het ontwerp van het wandelpad door de Roodemolenpolder.

Met het project 'droomdemolenpolder' (2014) onderzocht de gemeente welke wensen en mogelijkheden er zijn voor de inrichting van de Roodemolenpolder als groene buffer tussen Voorhout en Sassenheim. De inzet was het streven naar een hogere ruimtelijke kwaliteit, een toename van de beleefbaarheid met behoud van het rustige open agrarische karakter van het gebied en het versterken van de biodiversiteit. Na een interactief proces zijn drie droomvisies uitgewerkt waarin de polder groen blijft en tegelijk beter beleefbaar wordt.

Wandelpad

Met de inbreng van om- en aanwonenden is nu gekozen voor een plan wat inzet op een wandelpad rondom de polder. Het pad gaat deels over bestaande wegen en wordt deels nieuw aangelegd. Het plan voorziet in meer (weidevogel-) natuur in de polder. Buiten het broedseizoen is de poldernatuur beleefbaar via een boerenwandelpad door de polder.

Inzage

Van 10 december tot en met 17 december is het mogelijk via de teylingen.nl/wandelpadroodemolenpolder het ontwerp in te zien en te reageren. Inbreng wordt meegenomen in de uitwerking naar een definitief en technisch ontwerp.


Uitreiking Teylinger Trofee

Teylingen n Wie wint de Teylingen Trofee 2018? Op donderdag 6 december reikt wethouder Arno van Kempen de prijs uit aan een van de drie genomineerden.

De stichtingen Speelplaats De Geest, Prince/Princess Foundation en Lopen tegen Kanker maken kans op de hoofdprijs van 1.000 euro en een kunstwerk. Eerder wonnen zij al de Teylingen Prijs, waar een bedrag van 250 euro aan verbonden is.

Aanmelden

De Teylinger Prijs wordt door Welzijn Teylingen uitgereikt aan vrijwilligers met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de lokale samenleving. Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Drie keer per jaar kiest de jury een winnaar van de Teylinger Prijs. Deze drie winnaars dingen automatisch mee naar de hoofdprijs aan het einde van het jaar: de Teylinger Trofee.

Winnaars

De uitreiking is tijdens het jaarlijkse feest voor vrijwilligers in Teylingen. Vorig jaar werd de trofee uitgereikt. De vrijwilligers van het schooltuinproject in Park Rusthoff mochten toen de hoofdprijs in ontvangst nemen.