Inloopochtend bij Stichting Oud Sassenheim

Sassenheim n De Stichting Oud Sassenheim organiseert op donderdag 6 december vanaf 10.00 uur een inloopochtend in het eigen kenniscentrum De Coy (Kagerdreef 72).

Tijdens de inloop wordt om 10.30 uur een versie vertoond van de beeldpresentatie 'Kent u ze nog, de Sassemers'. SOS-vrijwilligers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Op de tafels liggen fotoboeken, waarin naar hartenlust kan worden gekeken.

Foto's scannen

Van de Werkgroep Historie zijn er altijd vrijwilligers aanwezig; aan hen kunnen bezoekers hun vragen stellen over van alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft. Ook is het mogelijk om foto's te laten scannen. De Beeldbank van de SOS bevat inmiddels 16.000 afbeeldingen.

Woordenboek

De Werkgroep Genealogie werkt continue aan het verbeteren van het Sassenheims Biografisch Woordenboek, een digitale beeldbank met foto's van oud-Sassenheimers. Tijdens de inloop kunnen er ook weer rouwkaarten en geboortekaartjes worden aangeboden of gesproken worden met vrijwilligers die bezig zijn met het opschonen van het archief.

Ook de expositie 'Openbaar vervoer in de Bollenstreek' is te bezichtigen. Deze expositie kan ook 's middags worden bezocht van 14.00 tot 16.00 uur. De film over de Blauwe Tram wordt op verzoek vertoond. Tot slot staat het bestuur belangstellenden te woord over actuele zaken, zoals de plannen rondom villa Rusthoff, de gemeentelijke visie over Immaterieel erfgoed en de SOS-visie over de toekomst van de Ruïne van Teylingen.