'Lagere OZB voor verenigingen'

Teylingen n Sportclubs, scouting- en speeltuinverenigingen, dorps-en buurthuizen en andere ANBI en SBBI's zouden volgens het raadslid Peter Scholten (CDA) niet langer het hoge OZB-tarief voor bedrijven in rekening worden gebracht, maar het lage OZB-tarief voor woningen.

Sinds de Tweede Kamer vorige maand het amendement Omtzigt heeft aangenomen kan de gemeente hiervoor kiezen. Voor Scholten is het onrechtvaardig dat een vrijwilligersorganisatie een OZB-tarief betaalt hoger dan een gewoon huishouden. Deze organisaties zijn in zijn ogen van belang voor de sociale cohesie in de gemeente en wil deze onder het lage OZB-tarief brengen. Hij heeft hierover een vraag bij B&W neergelegd. (NK)


Laatste keer Boerhaave

Voorhout n De tentoonstelling '350 jaar Herman Boerhaave' is op woensdag 12 december voor de laatste keer te zien in het kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout (Bonekruidstraat 13).

De tentoonstelling over de beroemdste Voorhouter aller tijden is tijdens de inloopmiddag, tussen 14.00 en 16.00 uur, te bezoeken. De medicus, botanicus, scheikundige en anatoom Herman Boerhaave is op Oudejaarsdag 1658 in de pastorie van de Hervormde Gemeente in Voorhout geboren. Op Nieuwjaarsdag 1659 is hij gedoopt in de Kleine Kerk, door zijn vader, de predikant Jacobus Boerhaave. In de Oosthoutzaal is een schat aan informatie over Boerhaave uitgestald. Bankbiljetten en postzegels met zijn portret tonen aan dat Herman voor heel Nederland van belang is geweest. Boerhaaves motto was 'Simplex sigillum veri' - 'Eenvoud is het kenmerk van het ware'.

In de eerste maand van volgend jaar wordt een nieuwe tentoonstelling ingericht. Dan is ook de eerstvolgende inloop.


Bingo en film

Sassenheim n KBO Sassenheim organiseert op maandag 10 december een filmmiddag. 'Cocoon', over vier ruimtewezens keren terug naar de aarde, begint om 14.30 uur. De kerstbingo is op donderdag 13 december. Om 14.30 uur start de eerste van de in totaal drie rondes. Beide activiteiten zijn in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).