Moeders Tamara, Anja, Linda, Hannerieke (en boven) Nancy en Marlinde met een aantal van hun kinderen. | Foto: pr./Femke Vink.
Moeders Tamara, Anja, Linda, Hannerieke (en boven) Nancy en Marlinde met een aantal van hun kinderen. | Foto: pr./Femke Vink. Foto: pr./Femke Vink

Vernieuwde speeltuin weer open

Na anderhalf jaar is het speeltuintje aan De Geestlaan veranderd in de speel- en ontmoetingsplaats De Geest. Een metamorfose dankzij de zes buurtouders, die fondsen wierven om alle extra speeltoestellen en het groen gefinancierd te krijgen. Op zaterdag 14 april was de officiële opening. "Het is helemaal uitgekomen wat we ervan gehoopt hadden," straalt Tamara Schoon. Samen met Anja Overgaag, Marlinde Borgeld, Linda Peeters, Hannerieke Dekkers en Nancy Bogers zorgde Schoon door fondsenwerving voor extra financiën. Een project van anderhalf jaar, dat de moeders er naast hun baan en gezinsleven 'even bij deden,' zoals Dekkers dat eerder in haar openingsspeech benoemde. Het speeltuintje kon hierdoor uitgroeien tot een speel- en ontmoetingsplaats.