Brandje op de gemeentewerf

Voorhout n De brandweer moest op vrijdag 4 januari uitrukken voor een brand op de gemeentewerf. Er ontstond een flinke rookontwikkeling op het terrein aan de Nijverheidsweg. Ook de politie kwam ter plaatsen. Die vermoedt dat de oorzaak smeulend vuurwerk in een van de afvalcontainers is.


Rustig oudjaar

Regio n Het aantal incidenten met de jaarwisseling in de Bollenstreek is in elke gemeente minder dan vorig jaar. Wel raakte iemand zwaar gewond door vuurwerk in Hillegom. De veiligheidsregio Hollands Midden meldt per woonplaats de volgende zaken:

Hillegom: 3 (container- en afvalbranden, vorig jaar 5), Lisse: geen (vorig jaar 2), Noordwijk: 5 (container- en kleine (afval)branden. Vorig jaar 6 incidenten), Noordwijkerhout: één melding (vorig jaar 2) en Teylingen: één melding buitenbrand (2 meldingen vorig jaar).


Eerste feest bij Saksen

Sassenheim n De Saksen bestaat dit jaar exact 44 jaar, een jubileum in carnavalsland. Op zaterdag 19 januari is de grote reünie, voor iedereen die betrokken is geweest bij De Saksen. Boeren, Boerinnen, Grote Asbakken, Dansgardes, Pages, Jeugdprinsen, de Raad van Elf en de Prinsen zijn van harte welkom. De reünie duurt van 20.00 tot 1.00 uur en is in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De toegang is gratis.


Tabletcursus

Sassenheim/Warmond n In januari starten in de Bibliotheek Bollenstreek twee beginnerscursussen om te leren werken met een tablet. Iedereen die een iPad of Android tablet heeft en niet weet je niet hoe het werkt, leert tijdens deze vier lessen de basis.

De cursus voor de Android tablet wordt gegeven op 9 januari, 16 januari, 23 januari en 30 januari. De lessen zijn van 14.15 uur tot 16.15 uur in de bibliotheek in Sassenheim. De cursusdagen voor de iPad tablet zijn 11 januari, 18 januari, 25 januari en 1 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Warmond. Beide cursussen worden gegeven door Seniorweb. De kosten zijn 35 euro voor leden van de Bibliotheek of Seniorweb en 40 euro voor niet-leden. Plaatsen voor de cursus zijn te reserveren in de bibliotheek bij een van de medewerkers of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.