Kleintje Kaf in 'De Snoepfabriek'

SASSENHEIM n Kleintje Kaf speelt op zondag 3 februari om 15.00 uur de muzikale voorstelling 'De Snoepfabriek' in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40A). De Snoepfabriek is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Het roer moet om in de Snoepfabriek, de landen China, Rusland en Engeland willen nieuwe snoepjes. Directrice Rosalita schakelt de hulp in van snoeplegende Mr. Smaakmaker, hij laat echter alles in de soep lopen. Lukt het de harde werkers Zoet, Zout, Zuur en Bitter om lekkere snoepjes te produceren en redden ze de fabriek van de dreigende ondergang?

Kaarten kosten 8,50 euro en kunnen besteld worden via www.hetonderdak.nl. Kaarten zijn twee weken voor de voorstelling ook te koop bij Primera Sassenheim (Hoofdstraat 208). Verkoop aan de zaal, op de dag van voorstelling vanaf 45 minuten voor aanvang.


VOORlezen in de bibliotheek

SASSENHEIM n In de Bibliotheek Bollenstreek begint het nieuwe jaar met Iedereen (VOOR)lezen. Jonge bezoekers van de bibliotheek stappen zo in de wereld van hun favoriete kinderboek. De werelden zijn te bezoeken van 28 december tot en met 31 januari.

De bibliotheek Sassenheim is het decor voor een kabouterbos waarin kinderen samen met Gonnie en Gijsje, bekend van de boeken van Olivier Dunrea, op pad kunnen gaan. Op 29 januari om 10:00 uur is daar een muzikale voorstelling te bezoeken over deze twee gansjes. Iedereen is welkom.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen eind januari speelt in iedere vestiging een voorstelling die past bij de wereld die daar te beleven is. Kaarten voor de voorstellingen kosten € 2,50 per kind en zijn te bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de bibliotheek. Het bezoeken van de werelden in de bibliotheken is gratis.


'El Ciudadano Illustre' in 't Onderdak

SASSENHEIM n 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40A) draait op donderdag 17 januari om 20.15 uur de film "El Ciudadano Illustre''. De drama/komedie is geregisseerd door Mariano Cohn en Gastón Duprat.

Nadat hij wereldwijd vele prijzen heeft geweigerd, accepteert Daniel Mantovani, Nobelprijswinnaar voor de literatuur, de uitnodiging om zijn geboortestad te bezoeken. Dit is de stad die hem heeft geïnspireerd bij het schrijven van al zijn boeken. Dit blijkt het slechtste idee van zijn leven. Verwacht het onverwachte als je werkelijk bestaande mensen hebt gebruikt als karakters in je romans. Kaarten zijn 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar aan de zaal voor aanvang film of via www.hetonderdak.nl