Niet Schieten en Esmée van Kampen. | Foto: Jaap Reedijk.
Niet Schieten en Esmée van Kampen. | Foto: Jaap Reedijk. Foto: Jaap Reedijk

Niet Schieten en Esmée van Kampen in Trefpunt

WARMOND n In Theater Het Trefpunt spelen Niet Schieten en Esmée van Kampen op zaterdag 26 januari om 20.30 uur de voorstelling 'een match made in heaven'.

De voorstelling begint met de kennismaking van de beide mannen met Esmée. Hoe de grote blonde jonge vrouw bij die twee al enigszins op leeftijd geraakte mannen verzeild raakt. Ze bellen haar. Ze doet auditie. Over en weer zijn er twijfels. Over de rolverdeling, voorgestelde werkwijze, voorwaarden vooraf, tot aan de aankleding van de repetitieruimte toe. De tegenstellingen man-vrouw, jong-oud, musical-cabaret, ze komen allemaal voorbij op een prikkelende en prettige manier. De twee mannen vormen een eenheid waartegen Esmée zich lekker kan afzetten. Het is twee tegen één. Die ene blijft met verve overeind.

Kaarten kosten 19,50 euro en zijn te reserveren via www.theaterhettrefpunt.nl of 45 minuten voor aanvang van de voorstelling aan de zaal. Ook zijn er kaarten te koop bij het VVV aan de Gemeentehaven te Warmond.


Jan Rot met 'Het beste'

SASSENHEIM n Na veertig jaar 'nieuw nieuw nieuw' maakt Jan Rot een keus uit 700 liedjes op plaat gezet door hem of anderen. Op zaterdag 26 januari om 20.15 uur staat Rot in Theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40A) om zijn beste liedjes te spelen.

Het beste van Rot, dat moet wel heel goed zijn! Van topvertalingen van Beatles en Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen, met eigen klassiekers als 'Hard zingend in het donker' en het lied over zijn moeder waarmee Jan de Annie MG Schmidt-prijs won. 'Het Beste moet nog komen,' zingt Rot op het nieuwe album Magistraal. Dat komt nu uit tijdens deze voorstelling.

Kaarten kosten 16 euro per stuk en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.


AMV bij Sint Matthias

Warmond n Het jeugd-orkest van Sint Matthias bestaat inmiddels uit 5 saxofoons, een trompet en een klarinet. Na de kerstvakantie kwamen daar nog een klarinet en trompet bij. Er is nog steeds plek voor uitbreiding.

In februari start er een nieuwe AMV-workshop van 12 lessen, waarbij de eerste beginselen van het notenschrift, ritmiek en basisinstrumenten worden geleerd. Daarna kan een kind doorstromen naar les op een instrument en uiteindelijk naar het jeugdorkest. Meer informatie op www.sintmatthias.nl/harmonie.