Muzikale kavels onder de hamer bij veiling St. Cecilia

Voorhout n Wie altijd al eens een bod heeft willen uitbrengen op bijzondere en muzikale veilingstukken, krijgt een unieke kans tijdens de Jubileumveiling van de 100-jarige muziekvereniging St. Cecilia. Op zaterdag 9 februari worden in jongerencentrum @Hok (Jacoba van Beierenweg 118B) vanaf 20.00 uur meer dan 300 kavels aangeboden. De toegang is gratis.

Tijdens de jubileumveiling brengen veilingmeesters Jan Regeer en Jan-Piet Does in @Hok met groot enthousiasme alle veilingstukken aan de man. Het grote aantal kavels is de afgelopen maanden bij elkaar gekomen dankzij vele gulle gevers. Zo kan het publiek bieden op bloemen en bloembollen, het eigen Jubileumbier van St. Cecilia, diverse tegoedbonnen, maar ook op een rondvaart in Leiden, een theaterdiner en een minuut gratis winkelen.

Onder de aangeboden kavels bevinden er uiteraard ook een aantal met een muzikaal tintje. Zo kan er onder andere geboden worden op muzikale optredens aan huis, een masterclass tambour-maƮtre (inclusief voor de drumfanfare lopen), of op tot woonaccessoires omgebouwde muziekinstrumenten. Op www.stceciliavoorhout.nl is alvast het kavelboekje te bekijken.

Het doel van de jubileumveiling is een mooi bedrag te verwerven om de activiteiten van het jubileumjaar van St. Cecilia te financieren. Tijdens dit jaar zijn onder andere een Jubileumtaptoe en twee muzikale spektakels gepland.


Bijeenkomst 'Heilige Strijd'

Sassenheim n Het boek 'Heilige Strijd', geschreven door Beatrice de Graaf, staat op dinsdag 5 en dinsdag 19 februari centraal tijdens bijeenkomst onder leiding van ds. Tim Moll.

Germaniste en historica Beatrice de Graaf hield enkele jaren geleden een lezing onder de titel 'Waar zijn we bang voor?' Op verzoek van de Protestantse Kerk in Nederland is deze lezing uitgewerkt tot het boek 'Heilige strijd'. Centrale vraag is hoe het publiek omgaat met gevoelens van onveiligheid die telkens weer opkomen na terreuraanslagen. Tijdens de beide bijeenkomsten, met start om 20.00 uur en gehouden in de de Julianakerk (Julianalaan 6), wordt dit boek besproken.

De organisatie is in handen van de Commissie Vorming en Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim. De toegang bedraagt 3 euro.


Teylinger Prijs voor vrijwilligersinitiatief

teylingen n Vrijwilligers van een verenigingen met een goed project of initiatief; of een groepje buurtbewoners die iets hebben georganiseerd in de wijk kunnen voor de Teylinger Prijs genomineerd worden. Voorwaarde is dat het project meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving en verbinding brengt tussen bewoners. Nomineren kan het hele jaar door en voor de eerste ronde tot en met 31 maart.

De nominaties worden bekeken door een jury. De winnaar krijgt een prijs uitgereikt van 250 euro. De Teylinger trofee wordt aan het einde van het jaar gekozen uit de drie winnaars van de Teylinger prijzen. Deze prijs bestaat uit 1.000 euro plus een trofee. Nomineren kan via het formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligerswerk/Teylinger prijzen.