Regelingen voor inwoners met weinig geld

Teylingen n De gemeente Teylingen heeft verschillende regelingen voor mensen die op, onder of net boven bijstandsniveau leven. Komend jaar geeft de gemeente hier veel aandacht aan.

Wethouder Van Kempen: "We merken dat lang niet iedereen die er recht op heeft, gebruikmaakt van de regelingen die er zijn. Dat is zonde. Daarom gaan we het gebruik van de regelingen stimuleren door mensen er goed over te informeren. Bij het sociaal team werken trouwens ook mensen die hier alles vanaf weten. Ik druk iedereen die moet rondkomen van heel weinig geld dan ook op het hart om daar eens langs te gaan".

Naast de minimaregelingen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD), zoals bijvoorbeeld Persoons Ondersteunend Budget (POB), Inspanningspremie (IP) en bijzondere bijstand, heeft de gemeente de volgende regelingen:Jeugdfonds Sport en Cultuur, Sport- en cultuurregeling volwassenen, Stichting Leergeld, Noodfonds, Hulp bij schulden (ook voor ondernemers). De gemeente heeft alle informatie beschikbaar gemaakt op www.teylingen.nl via een knop de homepage 'Laag inkomen'.


'Toets klimaat schoolgebouwen'

Teylingen n De fractie van de ChristenUnie gaat in de gemeenteraad van 31 januari een motie indienen om te zorgen dat het binnenklimaat in de gebouwen voor kinderopvang en onderwijs op deugdelijkheid getoetst wordt.

De gemeenteraad bereiken volgens de ChristenUnie diverse signalen vanuit scholen dat het beleefde binnenklimaat met betrekking tot de temperatuur en de luchtkwaliteit door uiteenlopende redenen ondermaats is. De gemeente en de schoolbesturen zijn samen verantwoordelijk voor de kwaliteit van die gebouwen in het primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang. Een ongezond binnenmilieu kan zowel de gezondheid als de leerprestaties van de kinderen beïnvloeden, dus moet er maar een inventarisatie gehouden worden onder de ouders en verzorgers, de kinderen en het onderwijspersoneel naar de gebruikerservaring van die gebouwen, zo vindt de fractie. Voor 1 mei 2019 moeten de resultaten de gemeenteraad worden voorgelegd, zodat hieraan een eventueel vervolg kan worden geknoopt. (NK)