Marouane el Idrissi (l) op weg naar het enige doelpunt in de derby. | Foto: pr./Jeannette Kloet
Marouane el Idrissi (l) op weg naar het enige doelpunt in de derby. | Foto: pr./Jeannette Kloet Foto: pr./Jeannette Kloet

Foreholte wint in derby van Teylingen

Voorhout n Of de overwinning wel of niet verdiend was, daar maalde na afloop geen enkele Voorhoutse supporter om. De oorwassing in Sassenheim op die duistere zaterdagavond in november was in elk geval met deze drie wedstrijdpunten tenietgedaan.

Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge was duidelijk dat centrale verdediger Gido Drewes in de ploeg gebracht was om het gevaar Jaap Zwetsloot te beteugelen. Zodra de Teylinger spits binnen dertig meter van het doel van Matthijs Guijt verscheen was het Drewes die naast hem opdook. Het kwam de Voorhouters bijzonder goed uit dat de wedstrijd al in een vroeg stadium werd opengebroken. In de vierde minuut wist de prima spelende Toni Arroyo de bal bij Marouane el Idrissi te krijgen. De rechterspits leek in kansrijke positie de bal alsnog te verspelen, maar met de punt van de schoen wist hij de bal onder Tarik Karboutli door te werken (1-0).

Vanaf dat moment was de derby los en was het spel op de wagen. Op het half uur nam Teylingen het heft in handen. Met snel combinatiespel drong men de Voorhoutse ploeg achteruit en het was een wonder dat Foreholte ongeschonden de rust wist te halen. Voortdurend deden zich mogelijkheden voor en werd het doel van Matthijs Guijt op de korrel genomen, maar de meeste inzetten verdwenen toch naast de palen. De Voorhouters mochten bepaald niet mopperen toen een al te druistige actie van Olle Roffelsen op Jaap Zwetsloot door arbiter Luinge 'buiten de zestien' werd gezien.

Vrije trap

In de tweede helft had Foreholte de verdedigende zaken wat beter voor elkaar. Er waren wel mogelijkheden voor Teylingen, maar heel erg hoefde keeper Guijt zich daar niet voor in te spannen. In de eindfase van de wedstrijd zette Teylingen nog één keer de gashendel open en de Voorhouters leken te bezwijken. Mark van der Vlugt zette zich achter de vrije trap op zo'n twintig meter van het Voorhoutse doel. Alles wat Teylingen was op de tribune kwam na de inzet van Van der Vlugt al overeind, maar het was Guijt die met een uiterste inspanning de bal uit de bovenhoek wist weg te halen en zo de overwinning voor de thuisclub veilig stelde.


Judoka's succesvol bij kampioenschap

Voorhout n De jongens en meiden uit de B-selectie van Judo Team Bollenstreek stonden op zondag 27 januari op Zuid-Hollands Kampioenschap -12.

Na wat flinke wedstrijden met hier en daar hele mooie ippons, mochten de volgende judoka's een medaille omhangen. De eerste plaats was er voor Kick Janssen, Timo Vrisekoop en Tim van Steijn mochten de tweede plaatsen opeisen. Op de derde plek eindigden Jasper Duijnhoven, Maik van den Haak en Madelief Post. Lees meer op www.deteylinger.nl.


Van der Stelt tweede op de Weissensee

Warmond n Iris van der Stelt was diep teleurgesteld na afloop van het Open Nederlands Kampioenschap Marathon (ONK) op de Weissensee in Oostenrijk. Zij werd tweede, achter Carla Ketellapper-Zielman, die voor de derde keer in haar marathon-bestaan het ONK won.

De wedstrijd over 100 kilometer eindigde in een sprint van vier rijdsters, uit een kopgroep van twaalf schaatssters, die dicht bij elkaar over de finish kwamen: Carla Ketellapper-Zielman won voor de derde keer het Open Nederlands Kampioenschap. De fotofinish wees Iris van der Stelt (WIJC, mkbasics.nl) aan als tweede, derde werd Kelly Schouten en Aggie Walsma eindigde als vierde.

Met nog 50 kilometer te gaan koos Janet Beers alleen de aanval en ontsnapte aan de kopgroep. Op dat moment ging echter ook de ploeg van Palet Vastgoedonderhoud sleuren aan het peloton, zij hadden namelijk niemand in de kopgroep zitten. Het duurde tot 70 kilometer in de koers voor de kopgroep van de zeven rijdsters teruggehaald was. Daarna trok de ploeg van mkbasics.nl door. Lisa van der Geest en Iris van der Stelt (beide WIJC) rijden voor deze ploeg en deden hun werk goed; het peloton werd een lang lint en scheurde, waardoor er een kopgroep van twaalf ontstond. Dat bleek uiteindelijk de beslissende ontsnapping. In die laatste kopgroep zat ook Iris van der Stelt. Zij kwam iets langzamer naar de streep dan Carla Ketellapper die zelf al juichte na de finish.

Van der Stelt, Schouten en Ketellapper-Zielman. | Foto: pr./Arjen Vervoort