Aanvoerder Mick Snel, vooral in de tweede helft de aanjager, was belangrijk voor zijn ploeg. | Foto: pr./René van Dam
Aanvoerder Mick Snel, vooral in de tweede helft de aanjager, was belangrijk voor zijn ploeg. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

Sportweekend in het kort

Teylingen n TOP sluit een week met topwedstrijden af met de maximale score, terwijl de Ter Leede vrouwen strandde in de achtste finales van de KNVB Beker.

De korfballers van TOP/SolarCompleet gingen op bezoek in Delft voor de topper tegen Fortuna/Logistiek. In een boeiende en gelijk opgaande wedstrijd in Delft wist TOP, met Thomas Tiggelman op de plek van de afwezige Paul Anholts, pas in de laatste vijf minuten het verschil te maken (22-26). Scores van Jet Hendriks, Nick Pikaar en ingevallen Wessel van Noort zorgde voor de winst. Aanvoerder Snel scoorde de 26ste. Eerder wonnen de Sassenheimers doordeweeks al van PKC (28-25), waardoor ze de koppositie in de Korfbal League pakten.

De rugbyers van The Bassets hebben hun tweede wedstrijd in de play-offs nipt verloren (32-35) van Oemoemenoe uit Middelburg. De bonkige Zeeuwen pakte meter voor meter terrein en waren sterk aan de bal. The Bassets deed er alles aan score te voorkomen en dit lukte slechts gedeeltelijk. Met nog enkele minuten speeltijd waren het toch de Zeeuwse gasten die de stand op 32-35 drukte. The Bassets kon de stand gelijk trekken, maar het publiek vroeg om alles of niets en daarbij werd een onnodige overtreding gemaakt waarbij de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit blies.

De vrouwen van Ter Leede hebben zaterdag 26 januari niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de achtste finales van de KNVB beker ging eredivisionist Excelsior Rotterdam met een overwinning van 4-1 naar de kwartfinale. Het strijdplan van de Sassemheimse dames kon na precies 45 seconden al de prullenbak in. Bij het uitverdedigen na de eerste aanval van Excelsior werd door slordig balverlies een vrije doortocht gegeven aan een aanvalster van Excelsior. Kim Zethof scoorde het Sassenheimse doelpunt.

Floris Mingelen (WIJC) is districtskampioen geworden bij de Jongens Benjamins. Hij was op de ijsbaan in Leiden de snelste op beide afstanden. Thomas van der Zwet (STS-KGM) werd vijfde met een persoonlijk record. Bij de meisjes kwam Wies van Winsen (WIJC) op de eerste afstand, twee ronden, ten val, maar op tweede afstand die over één ronde ging, verbeterde zij wel haar persoonlijk record.

Ruim honderd kinderen waren op zaterdag 26 januari al vroeg in de Schaatshal in Leiden voor hun kampioenschap van het KNSB district Sassenheim. Het ging dit keer om Mini's, de schaatsenrijders van 7 en 8 jaar en om de rijders van 6 jaar en jonger die onder de Benjamins vallen.

Kijk voor alle sportuitslagen van het weekend op www.deteylinger.nl.