Raad staat stil bij overlijden Van der Kroft

Warmond n In de afgelopen raadsvergadering van donderdag 31 januari memoreerde burgemeester Carla Breuer het overlijden op diezelfde dag van de oud-politicus van Warmond Gerard van der Kroft.

Door Nico Kuyt

Tussen 1958 en 1976 was Van der Kroft achttien jaar raadslid in Warmond en daar een korte tijd wethouder geweest. Hij kwam voort uit de Katholieke Volkspartij, die in 1980 samensmolt tot het CDA. Na zijn Warmondse tijd werd hij burgemeester van de gemeenten Leimuiden, Rijnsaterwoude, Nieuwveen en tenslotte Lisse. In 1998 ging hij met pensioen. Hij overleed in de leeftijd van 85 jaar.

Lisse

Niet alleen de Teylingse gemeenteraad, maar ook die van Lisse stond stil bij het overlijden van de oud-bestuurder. Burgemeester Lies Spruit van Lisse sprak uit dat Van der Krogt zich in hoge mate had ingespannen voor de ontwikkeling van Lisse. Beide burgemeesters wensten zijn kinderen en nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.


Zorg over wachtlijsten

Teylingen n Inzicht in het bestaan van wachtlijsten voor Teylingers in de zorg. En wat de gevolgen daarvan zijn voor de vragers van zorg. Dat wil PvdA-raadslid Sandra Groenendal van B&W nu eens haarfijn weten en heeft daarover vragen ingediend.

Raadsleden hebben veel moeite inzicht te verkrijgen hoe lang wachtlijsten zijn, waar ze zijn en waar ze door worden veroorzaakt, zo stelt Groenendal. Instellingen en organisaties zijn geneigd slechts in zeer omslachtige woorden over wachtlijsten te spreken. Liever hebben ze het er helemaal niet over, laat staan dat je antwoord krijgt over de reden van op die wachtlijst staan. Zorgorganisatie Marente geeft volgens Groenendal in het geheel geen inzicht in de wachttijden.

Zij wendt zich nu met vragen naar B&W hoe het nu zit in de crisiszorg, langdurige zorg, jeugdzorg en thuiszorg. Worden de zorgvragers op de wachtlijst wel adequaat geholpen in de tussentijd? B&W heeft 30 dagen om een antwoord aan haar te geven. (NK)