Wel of niet betaald parkeren? De meningen zijn verdeeld. | Foto: MV
Wel of niet betaald parkeren? De meningen zijn verdeeld. | Foto: MV Foto: MV

Veel reacties op brief betaald parkeren station

Sassenheim n Na een oproep van een inwoner voor het instellen van betaald parkeren bij het station Sassenheim, hebben diverse inwoners een mail naar de gemeenteraad gestuurd om dat juist niet of wel te doen. Het parkeerdek blijkt onder de inwoners te leven.

Door Nico Kuyt

Eind vorig jaar merkte een inwoner op dat het parkeren op de vergrote parkeergelegenheid bij het station Sassenheim bijna onmogelijk is. Het parkeren bleek niet te kunnen omdat het parkeerdek geheel vol stond.

De inzender verzocht de gemeenteraad per mail om spoedig te kijken naar een oplossing, zoals betaald parkeren. Veel vakantiegangers stallen hier de wagen, omdat Sassenheim een van de weinig stations is met een verbinding naar met Schiphol, waar nog geen betaald parkeren ingevoerd is, was de mening van de briefschrijver.

Niet betalen

De oproep riep weer een vloed van reacties op. Zo geeft een andere inwoner aan dat hij hier verschillende malen zonder problemen heeft kunnen parkeren. Betaald parkeren geeft veel extra kosten die in zijn ogen niet nodig zijn. De schrijver ervaart juist meer problemen met de fiets. Een tweetal andere inwoners huldigen weer een andere mening. "Uitgangspunt moet zijn dat het parkeren voor bewoners van Teylingen en omliggende gebieden, die parkeren voor woon- werkverkeer of bezoek aan omliggende steden, gratis moet blijven. Het mag niet zo zijn dat gebruik van het openbaar vervoer ontmoedigd wordt, indien onze eigen medebewoners opeens voor parkeren moeten gaan betalen. Om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de parkeergarage door vakantiegangers zou het een optie kunnen zijn om een inrij-automaat te plaatsen waarbij iedere binnenkomende parkeerder middels dat inrijkaartje toegang krijgt en die dan vervolgens met dat kaartje tot 00.00 uur middernacht gratis kan uitrijden. Na 00.00 uur gaat het betaald parkeren lopen en iedereen die op reis gaat en langer dan één dag wil parkeren, moet daar dan voor betalen. Dit zou een faire oplossing zijn die niet ten koste gaat van de bewoners van Teylingen en die de vakantieganger gewoon een reëel bedrag laat betalen voor een zeer mooie voorziening in onze gemeente", aldus de schrijver.

Ook een andere inwoner is het helemaal eens met het betaald parkeren. Ook hij kon de auto niet kwijt en zag mensen vertrekken met koffers naar Schiphol. "Raadscommissie, doe wat aan het probleem", roept hij in zijn mail op.