Mark van Zanten(CCV), Vincent de Winter(brandweer), burgemeester Breuer, Henk Woppenkamp en John van der Tol.
Mark van Zanten(CCV), Vincent de Winter(brandweer), burgemeester Breuer, Henk Woppenkamp en John van der Tol. Foto: pr.

Warmond gaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen

Warmond n Ook Warmond wil het Keurmerk Veilig Ondernemen behalen. De ondertekening van de intentieverklaring was op woensdag 30 januari bij Dekker in Warmond.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) staat voor schoon, heel en veilig en wordt veelal toegepast in de winkelgebieden en soms op bedrijventerreinen. In ieder KVO nemen naast ondernemers ook de gemeente, de politie en de brandweer deel. Eerder behaalden de winkelgebieden van Sassenheim en Voorhout al hun KVO-certificaat.

Warmond is echter het eerste dorp waarin wordt samengewerkt tussen een winkelgebied, een bedrijventerrein en het recreatiegebied. Initiatiefnemer is citymanager John van der Tol. Bij zijn aanstelling was al snel duidelijk dat de meeste van zijn opdrachten, die betrekking hebben op de kern Warmond, in een gezamenlijk KVO gebundeld kunnen worden. Van der Tol: "Voor een KVO is het essentieel dat alle partijen de schouders eronder kunnen zetten, want meedoen is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend." De opstart liet wat langer op zich wachten, vervolgt Van der Tol: "Bij het initiƫren van het idee werden direct alle partijen enthousiast. Belangrijk is wel de goede ondersteuning binnen alle partijen en ook de gemeente heeft meer tijd nodig gehad om dit intern goed te kunnen organiseren. Daarbij komt ook nog eens dat de begeleidende instantie, het CCV, vanwege het unieke karakter meer tijd nodig had om alles goed voor te bereiden."

KVO-team

Het KVO-team in Warmond bestaat uit de gemeente, wijkagent Harm Bosch en Edwin Bos namens de brandweer. Voor de ondernemers is een brede participatie gezocht met een mix van allemaal lokale ondernemers en bestaat uit Lidia van Kempen, Ingrid de Nie, Ben van der Hulst, Eric Bosma en Coen ten Kley. Een extra vertegenwoordiging vanuit de horeca wordt binnenkort toegevoegd. Het team wordt gecompleteerd door de inbreng van citymanager die, ook op verzoek van het team, de voorzittersrol invult.

In de aankomende fase zullen de actie- en aandachtspunten in de gebieden via verschillende schouwen worden bepaald. Daaropvolgend wordt het actieplan samengesteld met daarin de actienemers en een tijdslijn.