'Het kwaad treft het hart'

Voorhout n Kring Zoektocht Voorhout presenteert op maandag 11 februari de lezing 'Het kwaad treft het hart' door rabbijn Dr. Leo Mock in De Verdieping (Aletta Jacobslaan 1).

Mock is Judaist en Bijbelwetenschapper over het boek Job met als thema: wat zeggen de rabbijnen in de midrasj over boek Job en hoe lezen zij dit verhaal uit het roemruchte Bijbelboek Job. Deze avond neemt hij zijn publiek mee en belicht dit dramatische meesterwerk. Hij laat zien dat Job voor de mens een leermodel kan zijn en het kunnen lezen als een persoonlijk levensverhaal. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro.


Zing mee bij Com nu met Sangh

Sassenheim n C.O.V. Com nu met Sangh heeft de eerstvolgende uitvoering in februari 2020. Het koor is op zoek naar projectzangers die het komende jaar willen repeteren. Op het programma staat de Carmina Burana van Carl Orff (1895-1982).

Na tien jaar heeft Com nu met Sangh besloten de Carmina opnieuw te zingen. Dit keer onder leiding van Stephan Pas, sinds 22 januari de nieuwe dirigent. De inhoud van de Carmina Burana wordt gevormd door een bonte verzameling minnezangen, drink- en speelliederen en satirische/humoristische gedichten. Het koor voert de originele versie uit met solisten, twee vleugels en slagwerk. Omdat het koor het afgelopen jaar afscheid heeft moeten nemen van een aantal leden, kunnen zij wel wat versterking gebruiken. Daarom zijn ze op zoek naar projectzangers die de komende periode bij ons willen komen zingen. De kosten bedragen 10 euro per maand (exclusief bladmuziek). Wie de muziek al kent, kan ook twee maanden voor de uitvoering aansluiten. Dan zijn de kosten 65 euro. Com nu met Sangh repeteert op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Blauwe Zaal van de Julianakerk (Julianalaan 4). Aanmelden kan ook via secretariscomnumetsangh@gmail.com.