Arjan van Heeswijk overhandigt de cheque aan Esther van Beelen. In totaal zijn 962 oliebollen en 297 appelbeignets verkocht.
Arjan van Heeswijk overhandigt de cheque aan Esther van Beelen. In totaal zijn 962 oliebollen en 297 appelbeignets verkocht. Foto: pr.

n Hartverwarmende acties voor stichting Hartekind

Voorhout n De liefde die onlosmakelijk verbonden is met het hart. Maar wat nou als jouw hart niet helemaal klopt? Als je niet altijd op jouw hart kan rekenen? Dat is iets waar de 25.000 Hartekinderen in Nederland dagelijks mee te maken hebben. Stichting Hartekind vraagt daarom op donderdag 14 februari aandacht voor deze kinderen.

Elk jaar worden er in Nederland 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking en overlijden er elk jaar 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking. Op dit moment is een hartziekte doodsoorzaak nummer één bij kinderen tot zestien jaar. In de week van 11 tot met 17 februari is de landelijke Hartekindweek, met daarin centraal De dag van het Hartekind op Valentijnsdag. Gedurende deze week zijn door heel Nederland diverse acties om de hartafwijking bij kinderen en de impact hiervan breder bekend te maken. Ook helpen met de actie in Teylingen, neem dan contact op coördinatoren Jeroen en Esther van Beelen via hartekindvanbeelen@gmail.com of 06-52325448.

Vorige week kregen Esther en Jeroen ook de cheque overhandigd van de oliebollenactie. In december bakte stichting 'Iedereen een oliebol' voor Hartekind. "Wij hebben de gehele dag in de tuin bij ons huis in Voorhout warme chocolade melk en glühwein uitgedeeld aan alle oliebollenkopers," vertelt Jeroen. Zijn vrouw kreeg de cheque van 500 euro overhandigd van Arjan van Heeswijk. Dankzij losse donaties op oudejaarsdag gaat 600 euro naar Hartekind.