Mick Snel gaat voorbij directe tegenstander Harjan Visscher. | Foto: pr./René van Dam
Mick Snel gaat voorbij directe tegenstander Harjan Visscher. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

TOP in laatste minuut naar winst

Sassenheim n In een wedstrijd die spannend was tot het laatste fluitsignaal wist TOP/SolarCompleet toch de twee punten in eigen huis te houden. Tegenstander DOS'46 maakte het TOP heel moeilijk, maar aanvoerder Mick Snel wist kort voor tijd toch de winnende treffer binnen te schieten. Zo blijft de ploeg van coach Jan Niebeek op koers voor de play-offs en blijft het koploper in de Korfbal League.

De wedstrijden tegen DOS'46 zijn de laatste edities geen gemakkelijke gebleken. Ook de uitwedstrijd werd pas in de laatste tien minuten over de streep getrokken. Ook nu begon DOS'46 uitstekend met twee goals uit twee aanvallen. Paul Anholts, net vader geworden en weer terug in de basis, begon met waar hij de laatste weken zo goed bezig was, namelijk scoren. De 2-2 en 3-2 waren ook voor TOP en bij 6-3 was er een gaatje van drie doelpunten. Toch had TOP moeite om tot goed spel te komen. Vanaf 6-6 werd er over en weer gescoord en kon geen van beide ploegen het verschil maken. Met 13-12 gingen de ploegen de rust in.

Na rust was het gelijk DOS'46 dat uit de startblokken schoot. De 14-13 van Celeste Split was voorlopig de laatste voorsprong, want DOS'46 nam het initiatief over. De laatste tien minuten zat iedereen op het puntje van zijn stoel, want het kon nog alle kanten op. Snel scoorde de 20-20. Jet Hendriks scoorde de 21-21, maar even zo snel was het weer 21-22. Split zorgde voor de gelijkmaker. Inmiddels had DOS'46 de spitsen van vak laten wisselen, maar die wissel pakte juist positief uit voor TOP. Bij de 23-22, een hele knappe buzzerbeater van Barbara Brouwer, leek TOP toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de eerstvolgende aanval hield de scheidsrechter de fluit aan voor een strafworp en lag de bal er alweer in voor DOS'46. Een bloedstollende eindfase volgde en met het wisselen van Jet Hendriks van vak voor de aangeef en Anholts in de afvang werd steeds Snel gezocht. Na een aanval met maar liefst zeven pogingen beloonde Snel zijn vakgenoten met een goal van afstand. Dankzij de 24-23 winst pakte TOP enigszins gelukkig twee punten.


Yves Vergeer wint 5 kilometer bij NK

Warmond n Yves Vergeer (WIJC) won tijdens het NK Junioren de 5000 meter bij de 17-18 jarigen, de junioren A. Hij deed aan alle afstanden mee en eindigde in het allround klassement op de vierde plaats. Het NK voor junioren in Groningen ging om het allround kampioenschap én om de afstandskampioenschappen en tot slot om het kampioenschap Mass Start.

Voor Yves Vergeer (WIJC) was het een prima toernooi met tweemaal een persoonlijk record: op de 1000 meter reed hij in 1.13.75 naar de negende plaats en op de 1500 meter werd hij vierde in 1.52.68 (4e). De grootste winst kwam op de lange afstand, de 5000 meter won Vergeer in 6.50.63, ruim voor Teun de Wit (tweede in 6.54.21)) en Harm Visser (derde in 6.54.39).

Mass Start

In de afsluitende Mass Start over tien ronden werd Vergeer negende in een tijd van 5.07.35. Winnaar was Merijn Scheperkamp met 5.06.46 en de meeste punten voor de tussensprints. Ook Remco Langemaire (WIJC) nam deel aan de Mass Start bij de junioren A, hij werd achttiende.

Bij de Dames Junioren A reed Sosha Zuiderduin (WIJC) naar de zeventiende plaats op de Mass Start.

Junioren C

Patricia Koot (WIJC) en Okke Mouwen (WIJC) namen ook deel aan het NK Junioren, in categorie Junioren C (13-14 jarigen). Patricia Koot werd vierde op de 500m in 42.65 en negende op de 1500m in 2.12.97, in het eindklassement over die twee afstanden werd zij zevende Okke Mouwen reed op beide afstanden naar de elfde plaats; 500m in 40.70, 1500m in 2.04.64. In het eindklassement stond Mouwen op de achtste plaats.


Jubileumdiploma's bij de Columbiaan

Voorhout n Zwemvereniging de Columbiaan is opgericht in 1969, er wordt al vijftig jaar voor diploma's gezwommen. Op zaterdag 2 februari was het de eerste keer dat de kinderen konden afzwemmen in dit jubileumjaar.

Voor het A-diploma slaagden; Daan, Jur, Jwana, Roos, Myrthe, Phileine, Maud, Mila, Yolijt, Rawan en Rezan.

Voor het B diploma slaagden; Charlotte, Rawan, Jet, Hevro en Joëlle.

Voor het C-diploma slaagden; Lieke, Mahmoud, Olivier en Rick. Zij maakten met het C-diploma hun ABC compleet.

De kinderen met hun A-diploma. | Foto: pr.