Windmolens AkzoNobel even in de ijskast

Sassenheim n Het voornemen van AkzoNobel om drie nogal forse windmolens te plaatsen op eigen terrein, het Wiert Willemsz. Sikkens Windpark, wordt uitgesteld. Eind 2019 zal er opnieuw naar worden gekeken.

AkzoNobel wil alle energie die op de locatie in Sassenheim wordt verbruikt in eigen beheer duurzaam en kostendekkend opwekken. Daartoe is enige tijd geleden het project voor het windpark gestart. Het terrein van AkzoNobel is door de provincie ook aangeduid als geschikt voor windenergie. In 2017 zijn er inloopavonden gehouden. Er is een klankbordgroep opgestart, waarmee overleg is geweest over onderwerpen als veiligheid, hinder, vergunningaanvraag en participatie. AkzoNobel heeft aangegeven dit initiatief, voor nu, te moeten staken als gevolg van het prioriteren van lopende zaken binnen het bedrijf. Tot eind 2019, zo is de verwachting. (NK)


Kijkje in de keuken met VVD

Teylingen n De VVD Duin- en Bollenstreek organiseert woensdag 6 maart een bezoek aan Cosine.

Cosine is in een internationaal high tech bedrijf. Zij ontwerpen en maken zeer precieze meetapparatuur die bijvoorbeeld in de ruimtevaart en voedseltechnologie wordt toegepast. Tijdens het bezoek zal het bedrijf ons vertellen waar ze allemaal mee bezig zijn en mogen we een kijkje in hun keuken nemen.

Het bezoek is tussen 19.30 en 21.30 uur. Om deel te nemen aan het bezoek is aanmelding nodig via kijkje.in.de.keuken.van@gmail.com Aanmelden kan tot 1 maart. Politiek betrokken zijn of lid zijn van een politieke partij is hierbij niet nodig.

De VVD Duin- en Bollenstreek zal het komende jaar verschillende bedrijfsbezoeken organiseren om een kijkje in de keuken te nemen. Het eerstvolgende bezoek 11 april.


Inloopspreekuur CDA Teylingen

Sassenheim n CDA Teylingen houdt op zaterdag 16 februari van 11.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur. De maandelijkse inloop is bedoeld om vragen te stellen en kennis te maken met de raadsleden. De inloop is in restaurant De Voogd.