Afbeelding
Foto:

Evaluatie spreekt van rustige jaarwisseling

Teylingen n De afgelopen jaarwisseling is door de hulpdiensten opnieuw als zeer rustig ervaren, zo blijkt uit een gehouden evaluatie. Sinds de jaarwisseling 2014-2015 is de schade aan gemeentelijk eigendom verder afgenomen.

Was in 2015 de schade nog rond de 18.000 euro, de afgelopen jaarwisseling kwam deze uit op rond de 5.000 euro. De vernieling van de 23 verkeersborden, 6 papierbakken en 8 hondendispensers werd voornamelijk veroorzaakt door het afsteken van zwaar vuurwerk. Voor wat betreft de incidenten hebben er in de uitgaansgebieden tijdens oud en nieuw geen 'bijzondere' incidenten voorgedaan. Ondanks dat het droog en kalm weer was leidde dit niet tot hogere aantallen. De brandweer spreekt van een hele rustige jaarwisseling. Er is een containerbrand geweest in Voorhout en een buitenbrand in Warmond. Bij de politie hetzelfde beeld. Die hebben moeten uitrukken voor vier incidenten. Zo gooide in Warmond enkele jeugdigen vuurwerk in slooppanden, stonden op straat pallets in de brand en was een kampvuur aangestoken in een park. In Sassenheim werd een groep verzocht om geen vuurwerk bij de flats af te steken, omdat het heel erg gehorig was. (NK)


Teylingers succesvol bij voorleeswedstrijd

Teylingen n In de bibliotheek van Noordwijk werd zaterdag 8 februari de voorronde gehouden voor de nationale voorleeswedstrijd. De deelnemers aan deze voorronde waren via de voorleeswedstrijd op de eigen school geselecteerd. Twee voorlezers uit Teylingen wonnen.

Elf leerlingen van elf basisscholen uit Noordwijk, Lisse, Warmond, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk streden voor een plaats in de kwartfinale die in maart in Leiden plaatsvindt. De deelnemers lazen ieder vijf minuten een passage voor uit een zelf gekozen boek.

De jury, bestaande uit de wethouders Arno van Kempen (Teylingen) en Sjaak van den Berg (Noordwijk) en Louky Crama hadden een aantal criteria opgesteld. Zoals oogcontact zoeken met publiek en jury, intonatie, boekkeuze en opbouw van de spanning, waarbij gekke stemmetjes vermeden moesten worden. Alle deelnemers kregen een juryrapport, een oorkonde en een boek.

De twee winnaars Sterre van der Niet uit Warmond en Noa Straathof uit Voorhout ontvingen eveneens een oorkonde en een boek van 20 euro. Samen staan zij in maart in de kwartfinale in Leiden.