Afbeelding
Foto: pr./Aad Veek

Polonaise, nostalgie en Snollebollekes bij jubileumweekend Saksen

Sassenheim n Met een verjaardagsfeest vol bijzondere gasten op vrijdag en een uitverkocht Sakspop op zaterdag, is het 44-jarig jubileum door carnavalsvereniging De Saksen goed gevierd in sporthal De Wasbeek.

Maar liefst vijftien verenigingen kwamen op vrijdag 8 februari de jubilerende Saksen feliciteren. Ze kwamen van ver, zoals De Oeletoeters uit Sneek, De Erwtenschieters uit Bussum, De Osseknaren uit Amsterdam en De Rooijerijers uit Delft, maar ook verenigingen uit Lisse, Voorhout, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Alphen aan de Rijn, Ter Aar en De Zilk waren van de partij. Zelfs een groep oud-Billenprikkers uit Warmond wilden dit feestje niet missen en brachten een bezoek. De Warmondse vereniging is enige jaren geleden opgeheven.

Tijdens het prinsentreffen werden Prins Harold & Prinses Daniëlle, pages Lynn, Sanne en Annabel, Adjudanten Mike en Jimmy, Jeugdprins Jan en zijn page Nisreen maar ook het bestuur van de Saksen gefeliciteerd. Ze kregen diverse mooie en ludieke cadeaus. Zo namen De Noortukkers 600 haringen mee, die 's avonds in de zaal werden uitgedeeld. De Bokken uit Voorhout kwamen met een rijkgevulde krentenbrood en de Kaninefaaten schonken een bloemstuk met een asbak.

Prins Harold, Prinses Daniëlle, Jeugdprins Jan en Page Nisreen openden de feestavond door op een knop te drukken. De dansmariekes traden op. Kleintje Pils bracht een bijzonder eerbetoon aan Nico Koelewijn. Samen zijn zij 44 jaar geleden dit carnavalsavontuur gestart. Om 00.00 uur traden De Zware Jongens op, zij vervingen Rob Ronalds die in de lappenmand zat. De blaaskapellen De Straatklinkers, De Flierefluiters en de Feesttoeters, die eerder op de avond apart een optreden verzorgden, speelden met zijn drieën een bijzondere muzikale finale.

Sakspop op zaterdagavond was helemaal uitverkocht, 1.500 bezoekers waren bij dit feest. Het publiek genoot van dAlex, Frans Duijts, Wolter Kroes en De Snollebollekes. DJ Jim zorgde voor de presentatie en muzikale omlijsting. Rond 01.00 uur bedankte Kees van der Niet, de voorzitter van de jubileumcommissie, iedereen voor hun komst en inzet, waaronder de vrijwilligers van VV Ter Leede, RKVV Teylingen en Tjarda zeeverkenners.

Op de foto (met de klok mee, vanaf linksboven): De Bokken schenken een krentenbrood, optreden van Kleintje Pils, De Snollebollekes in actie, Prins Harold geeft het startsein voor de festiviteiten. | Foto's: pr./Aad Veek en N. Smink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding