Bezoekers van de Spelewey aan het diner in restaurant De Jonge Garde. | Foto: pr.
Bezoekers van de Spelewey aan het diner in restaurant De Jonge Garde. | Foto: pr. Foto: pr.

Diner voor gasten Buurtkamer dankzij bijdrage Herenstraat 63

Voorhout n Kringloopwinkel Herenstraat 63 doneert een groot deel van de opbrengsten aan goede doelen in Teylingen en omliggende gemeenten. De eerste donatie van 2019 is een feit: De Buurtkamer de Spelewey in Voorhout ontving in de afgelopen weken een cheque.

Elke maandagochtend kan iedereen aanschuiven bij De Buurtkamer in De Spelewey. Mensen komen hier bij elkaar om gezelligheid te zoeken en hun verhaal kwijt te kunnen. Er worden spelletjes gespeeld, gesjoeld, gebabbeld en natuurlijk koffie gedronken. Voor veel bezoekers is dit een wekelijks terugkerend uitje.

Lenie Langelaan en Johan Huigen werken samen voor Welzijn Teylingen. Zij hebben, als vrijwilligers, deze Buurtkamer opgestart. En met succes: ondertussen zijn er al meer dan 25 mensen elke week aanwezig.

Aan tafel bij de KTS

Langelaan en Huigen organiseerden een etentje met de hele club en deden daarvoor een donatie-aanvraag bij de kringloopwinkel.

Kringloop Herenstraat 63 Voorhout wil graag bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid en het vergroten van samenhorigheid en sociaal contact. Vooral onder oudere mensen is dit een vaak voorkomend probleem. Deze aanvraag werd met enthousiasme gehonoreerd door de vrijwilligers van de kringloopwinkel.

De gasten genoten dan ook op maandag 28 januari van een vier gangen diner in restaurant De Jonge Garde van de KTS. Leerlingen van deze school koken het menu en bedienen hun gasten. De mededeling dat dankzij de cheque van Herenstraat 63 het diner werd gefinancierd, werd met applaus ontvangen, vertelt Huigen. "We zagen veel blije gezichten. En na afloop kregen we heel veel bedankjes."

Donatie aanvragen

Ook een aanvraag doen, als particulier of voor een vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout (Herenstraat 63).

In dit verzoek kunnen aanvragers aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet om contactgegevens te vermelden. Kijk voor meer informatie ook op Facebook: kringloopvoorhout.