Schikking voor schuld Winnersclub

Voorhout n B&W heeft een schikking getroffen voor de restantschuld van de voormalige pachter van de Winnersclub, het horecadeel van sporthal De Tulp. Die had tot en met 2015 een betalingsachterstand aan huur bij de gemeente opgebouwd van ruim 60.000 euro.

De voormalige pachter nam de Winnersclub in januari 2013 van D&B Sport over, maar wist deze niet winstgevend te maken. De eenmanszaak poogde in 2015 er nieuw leven in te blazen met hapjes en tapas onder de naam 'Hapas for You', maar ook dat werkte niet. In juni 2015 beƫindigde B&W het huurcontract. De schuld bleef al die jaren staan. Die is nu afgekocht. Van de 60.000 euro krijgt de gemeente 12.500 euro. Het restant is oninbaar verklaard. B&W is er recent mee akkoord gegaan. (NK)


Workshop voor kersverse ouders

Sassenheim n CJG Sassenheim start op dinsdag 5 maart met de eerste bijeenkomst van 'Baby in beeld', voor ouders met hun eerste baby tussen de vier en zestien weken. De cursus behandelt uiteenlopende onderwerpen zoals de ontwikkeling van de baby, contact maken met de baby, huilen, slapen, troosten en alles wat met kersvers ouderschap te maken heeft. De bijeenkomst bestaat uit vier ochtenden van 10.00 tot 11.30 uur, en kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


'Aandacht voor veilige routes naar school'

Teylingen n CDA Teylingen heeft vorige week fietslampjes uitgedeeld. De partij deed dit om aandacht te vragen voor veilige schoolfietsroutes. "Als je kind iedere dag van en naar school moet fietsen, dan wil je de zekerheid hebben dat de route zo veilig mogelijk is," zegt Hans van Ek, kandidaat-Statenlid voor het CDA Zuid-Holland. De partij wil dat de provincie de Top 100 schoolfietsroutes onder de loep neemt en de knelpunten oplost. Dat kan door fietspaden duidelijk af te scheiden van autowegen, borden en belijning te verbeteren of maatregelen te nemen bij gevaarlijke oversteekpunten. Lees het hele artikel op www.deteylinger.nl.